Mauro als linksback: "Ik kan overal spelen, als ik eraan werk"

9 augustus 2020, 11:14

Bij Heracles Almelo was Mauro Júnior een uitstekende nummer tien, maar bij PSV krijgt hij vooralsnog niet de kan om zich daar te laten zien. Zaterdag tegen SC Verl (0-3 winst) speelde hij als linksachter. Trainer Roger Schmidt was positief over hoe hij die plek invulde en de Braziliaan zelf is eveneens enthousiast.

De 21-jarige middenvelder kreeg de complimenten van de trainer en stelt dat hij op die plek prima uit de voeten kan. "We hadden er al op getraind", zegt Mauro tegen De Telegraaf. "Ik kan als rechtsbuiten, linksbuiten of spits spelen, maar ook als linksback. Dat is voor mij geen probleem. Ik kan overal spelen, als ik eraan werk. Ik heb er een aantal dagen op kunnen trainen, dus tijdens het oefenduel was daar het moment om het te testen. Ik heb al eerder op die positie gespeeld, bij Brazilië onder 17, toen onze linksback daar geblesseerd was. Al was dat niet tegen de grote tegenstanders in die leeftijdscategorie, maar daardoor weet ik een beetje hoe ik op die positie zou moeten spelen. Het is niet mijn natuurlijke positie, maar ik als op die plek kan spelen bij PSV, speel ik natúúrlijk linksback. Dus let's enjoy the moment."

Zijn grote doel blijft slagen bij PSV. "Ik wil blijven bouwen aan een betere versie van mezelf. Ik heb de juiste beslissing genomen om vorig seizoen naar Heracles te gaan. Ik ben sterker teruggekomen, met een andere mentaliteit. Ik heb daar veel wedstrijden kunnen spelen, heb kunnen laten zien dat ik goed kan voetballen, dus ik ben teruggekomen met veel zelfvertrouwen. De mensen kennen me nu beter dan voorheen", aldus Mauro, die de nieuwe trainer een 'geweldige coach' noemt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen