Gerbrands fileert de KNVB: "We missen duidelijk leiderschap"

9 augustus 2020, 10:31

Toon Gerbrands heeft zich tijdens de coronacrisis gestoord aan de KNVB. De bond nam volgens de directeur van PSV onvoldoende leiding en had geen duidelijk dat plan. Dat was zo bij onderwerpen als het hervatten van de competitie, de verdelen van de Europese tickets, de promotie/degradatieregeling en de financiële afwikkeling. Het ontbeert de bond volgens Gerbrands aan visie.

Tegenover de NOS spuwt Gerbrands zijn gal. "Als iets zich tijdens de crisis heeft bewezen, is dat de solidariteit in het voetbal ver te zoeken is", zegt de directeur van PSV. "Het is kortetermijndenken en er is geen visie… Er was geen gezicht tijdens de crisis, het was niet duidelijk voor de politiek. In de Premier League werd gewoon gezegd: zo gaan we het doen. Net als in de Amerikaanse sporten."

?Dat was bij de KNVB niet het geval. "Wij missen duidelijk leiderschap. Wij discussiëren hier alles weg, we sluiten compromissen of we gaan stemmen. Als deze crisis iets heeft bewezen, is dat dit model niet werkt. Polderen kan goed zijn, maar soms heb je gewoon leiderschap nodig." Hij hoopt dat de bond geleerd heeft van de afgelopen tijd. "Vernieuwen is geen noodzaak in Zeist. Ik hoop dat dit het moment is waarop we zeggen: dit moet anders. Als we volgend jaar weer hier zitten en er is niets gebeurd, dan ga ik niet meer meemaken dat het gaat veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen