Setién vindt Barça-zege terecht, Suárez gelooft in kansen

Setién vindt Barça-zege terecht, Suárez gelooft in kansen

8 augustus 2020 – FC Barcelona-trainer Quique Setién vindt dat er niets af te dingen valt op de zege en het bereiken van de volgende ronde. Zijn elftal rekende zaterdagavond af met Napoli (3-1), vooral dankzij een hele goede eerste helft. "We hebben de eerste helft de basis gelegd voor de overwinning. En in de tweede helft heeft Napoli niet veel gevaar meer gecreëerd."Dat zei de coach in de eerste analyse na de 3-1 zege op de Italiaanse ploeg. "We wilden ons kwalificeren voor de volgende ronde. Dat is gelukt. Het team speelde een goede wedstrijd en we verdienden de overwinning", vond Setién. "De realiteit is dat Napoli een van de beste Italiaanse ploegen is op dit moment. We hebben goed gereageerd op hun sterke start (Dries Mertens schoot op de paal, red.) en vervolgens speelden we een goede eerste helft."

Daarin legde FC Barcelona de basis voor de uiteindelijke 3-1 overwinning en daarme plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League. Lionel Messi had de absolute hoofdrol, maar kreeg ook een (zelf veroorzaakte) flink tik te verwerken van Kalidou Koulibaly. "Het was een stevige klap en we zullen het goed onderzoeken. Maar ik verwacht dat het geen problemen zal geven voor de wedstrijd tegen Bayern München", aldus Setién. De kwartfinale tegen Bayern München staat aanstaande vrijdag op de rol.

Suárez gelooft in volgende ronde
Ondanks de overwinning van FC Barcelona is de ploeg de underdog voor de kwartfinale tegen Bayern München. Aanvaller Luis Suárez gelooft echter in een 'stunt'. "In een enkele wedstrijd heeft iedereen goede kansen. Het is fifty-fifty. Je moet de wedstrijd goed spelen om door te gaan, negentig of honderd twintig minuten", zei de spits, die gelooft in de kansen van de Catalanen. Vanaf de kwartfinale worden de wedstrijden dit toernooi over enkele duels gespeeld.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 2 oktober 2020

  2. donderdag 1 oktober 2020