Gisteren gemist: Barça en Bayern door, zeges AZ, Ajax en PSV

10 augustus 2020, 23:17

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 8 augustus.

Officieel: Juventus handelt rap en stelt Pirlo aan als nieuwe coach

Juventus heeft Andrea Pirlo (41) zaterdag officieel aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor de komende seizoenen. De oefenmeester is daarmee de opvolger van de eerder vandaag ontslagen Maurizio Sarri, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370834/paratici-bevestigt-ontslag-sarri-stond-al-vast-voor-cl-exit/,_blank,die ook bij goede prestaties in de CL ontslagen zou zijn]. Het is de eerste trainersjob voor de voormalig middenvelder, die een week geleden nog werd aangesteld bij het B-elftal van de Oude Dame.

Messi laat Barça dromen van mooi einde van dramatisch seizoen

Lionel Messi heeft zaterdagavond opnieuw een kunststukje uitgehaald. De kleine Argentijn nam het dit seizoen zo tegenvallende FC Barcelona bij de hand en met een paar geniale ingevingen hielp hij de Catalanen hoogstpersoonlijk langs Napoli de kwartfinale van de Champions League in (3-1). Frenkie de Jong maakte bij de afwezigheid van Sergio Busquets een meer dan goede indruk op het middenveld. Bayern München - dat opnieuw met grote cijfers [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370839/bayern-dankzij-goudhaantje-lewandowski-weer-langs-chelsea/,_blank,afrekende met Chelsea] - is de komende opponent in de kwartfinale. 

Ajax wint eerste oefenduel met dubbelslag Antony, ook zeges AZ en PSV

Ajax heeft zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen probleemloos gewonnen. De ploeg van Erik ten Hag was veel te sterk voor RKC Waalwijk en liet de hekkensluiter van afgelopen seizoen met 6-1 in zekere zin nog ontsnappen. Jurgen Ekkelenkamp, aanwinst Antony en de weer fris ogende Dusan Tadic maakten een prima indruk bij de Amsterdammers. Ook AZ ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370824/absolute-wereldgoals-helpen-az-aan-de-eerste-oefenzege-op-lille/,_blank,van OSC Lille]) en PSV ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370825/medueke-helpt-psv-met-hattrick-aan-eerste-oefenzege/,_blank,van SC Verl]) boekten hun eerste oefenzege. 

NAC zet streep door oefenduel door coronabesmettingen

NAC Breda is de volgende club in het rijtje met bevestigde coronabesmettingen. De Eerste Divisie-club heeft twee spelers met een positieve test, daardoor is er een streep gezet door de oefenwedstrijd. Ook het trainingskamp is per direct beëindigd door de voetbalclub. Om wie het gaat in de staf of selectie, is nog onbekend.

Club Brugge na verloren bekerfinale ook bij start JPL onderuit

Regerend landskampioen Club Brugge heeft na de verloren bekerfinale tegen Antwerp FC op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League een volgende domper te verwerken gekregen. Dankzij een enorme blunder van Brandon Mechele ging het bezoekende SC Charleroi er zaterdagavond met de zege vandoor: 0-1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen