Messi laat Barça dromen van mooi einde van dramatisch seizoen

8 augustus 2020, 22:59

Lionel Messi heeft zaterdagavond opnieuw een kunststukje uitgehaald. De kleine Argentijn nam het dit seizoen zo tegenvallende FC Barcelona bij de hand en met een paar geniale ingevingen hielp hij de Catalanen hoogstpersoonlijk langs Napoli de kwartfinale van de Champions League in (3-1). Frenkie de Jong maakte bij de afwezigheid van Sergio Busquets een meer dan goede indruk op het middenveld. 

Een voor FC Barcelona dramatisch verlopen seizoen met een ontslagen trainer en zonder hoofdprijs, kan nog slechts op één manier goed worden afgesloten. Met een Champions League-winst. Maar gezien het vertoonde spel van de laatste maanden was er geen enkele aanleiding om te verwachten dat de Catalanen een serieuze gooi gaan doen naar de zege in het miljardenbal.

Toch heeft Messi die hoop hoogstpersoonlijk weer wat leven ingeschoten. De kleine Argentijn zag Dries Mertens al heel snel tegen de paal mikken, maar nam vervolgens zelf het initiatief over, met een klein beetje hulp van de arbiter Cüneyt Cakir en de VAR. Zij vonden de duw van Clément Lenglet géén overtreding, waardoor de Franse verdediger het openingsdoelpunt tegen de touwen kopte. Daarmee was FC Barcelona na de remise (1-1) in Napels virtueel door.

De derde goal viel er alsnog door de inzet van Messi: toen Kalidou Koulibaly wilde uitverdedigen, stak de Argentijn slim zijn voet voor de bal. De verdediger trapte snoeihard tegen de voet van Messi, die naar de grond ging. Na lang beraad gaf Cakir een strafschop, die door Luis Suárez werd benut (0-3). Echter maakte Ivan Rakitic aan de andere kant meteen daarna een soortgelijke fout, waarna ook de bal daar op elf meter ging. Lorenzo Insigne zorgde vanaf de stip alsnog voor een spannende tweede helft.

Daarin was Napoli duidelijk niet van plan om op te geven, want het zette FC Barcelona direct na de thee onder druk, zonder dat het heel gevaarlijk werd. Invaller Arek Milik leek tien minuten voor het einde nog wel voor een slotoffensief te zorgen, maar zijn rake kopbal werd teruggefloten vanwege buitenspel. Zodoende kwamen De Jong, die zeker in de tweede helft het middenveld domineerde - en heel Barcelona goed weg. Ludovit Reis zag het allemaal aan vanaf de reservebank, waarop hij negentig minuten bleef. Aangezien Sergio Busquets terugkeert, zal de Nederlandse middenvelder speeltijd verder dit toernooi kunnen vergeten. Op welke plek De Jong eindigt, wordt een puzzel voor Quique Setién. Maar de coach zal geloven in een mooi einde van een dramatisch seizoen.

Want in de wetenschap dat de duels vanaf de kwartfinale over enkele wedstrijden gaan, zal Bayern München toch nog niet helemaal gerust zijn na dit kunststukje van Messi. De Catalanen zijn normaliter duidelijk minder dan Der Rekordmeister, maar met een Messi in deze grootse vorm, kan hij zeker over één duel voor elke verrassing zorgen. Daar moet Barça dan ook op hopen in het restant van het miljardenbal. Want Lewandowski gaf zaterdagavond ook nog maar eens zijn visitekaartje meer dan af: het wordt een meer dan interessant treffen. 

[photo,129899,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen