Neres nog altijd niet inzetbaar voor Ajax: "Niet ingecalculeerd"

Neres nog altijd niet inzetbaar voor Ajax: "Niet ingecalculeerd"

8 augustus 2020 – David Neres ontbreekt nog altijd bij Ajax. De buitenspeler viel vorig jaar na de wedstrijd tegen Chelsea uit met een blessure, maar is nog altijd niet inzetbaar en dat is een domper. "Dit was niet ingecalculeerd. Maar dat is het menselijk lichaam", zei trainer Erik ten Hag over de nog altijd afwezige Braziliaan.Ten Hag ging in op de afwezigheid van Neres, van wie men bij Ajax al veel eerder had gehoopt dat hij weer terug zou zijn. "Hij is op de weg terug en deed delen van de groepstraining mee. We verwachten dat hij in de loop van de voorbereiding gaat aansluiten en hopen dat hij snel vol belastbaar is", aldus de coach, die erkende dat het herstel veel langer duurt dan gewenst. "Dat moeten we accepteren. Hij is nu pijnvrij, we moeten hem optrainen, geduldig zijn en hopen dat hij geen terugval krijgt."

Over een andere Braziliaan, namelijk Antony, kon Ten Hag positiever zijn. De aanwinst liet zich met twee doelpunten direct gelden bij zijn officieuze debuut. "Maar buiten dat: ik vind dat hij heel goed positie kiest, zowel in balbezit als in het verdedigende. Hij doet zijn arbeid en ik denk dat we prima dingen hebben gezien. Hij moet de ruimte hebben en zijn vrijheden hebben. Ik denk dat we veel plezier aan hem gaan beleven. Hij heeft het uitstekend gedaan."

Over de algemene fitheid van Ajax was Ten Hag eveneens tevreden. "We zijn nu al fysiek van een hoopgevend niveau", vond de coach, die ook zag dat Daley Blind terug op zijn oude niveau aan het raken is. "Hij zit goed in zijn vel. Hij moet wedstrijdfit worden zoals elke speler. Maar daar heeft hij nog een week of vijf voor."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 2 oktober 2020

  2. donderdag 1 oktober 2020