Paratici bevestigt: ontslag Sarri stond al vast voor CL-exit

Paratici bevestigt: ontslag Sarri stond al vast voor CL-exit

8 augustus 2020 – Juventus had al besloten over het lot van manager Maurizio Sarri voordat het werd uitgeschakeld in de Champions League. Technisch directeur Fabio Paratici, die anders dan de geruchten de ronde deden wel mag blijven zitten, bevestigde dat de Italiaanse coach ook bij een meer succesvolle CL-campagne had moeten vertrekken. "We hadden al gezegd, één wedstrijd bepaalt niet de toekomst van een coach."Dat zei hij tijdens de persconferentie bij de aanstelling van Pirlo. "Onze evaluatie met Sarri is gebaseerd op het hele seizoen en niet op slechts één wedstrijd", verzekerde Paratici, die daarmee aangaf dat het lot van Sarri al was bepaald voor de uitschakeling tegen Olympique Lyon. "We kwamen gewoon tot deze beslissing aan het einde van een erg lang seizoen, zelfs nadat we de landstitel hadden gewonnen."

Volgens Paratici heeft het niet direct te maken met de vroege uitschakeling in Europa. "Dat is niet de enige reden om te praten over succesvol zijn of niet. De situatie van Massimiliano Allegri was heel anders, aangezien hij al vijf jaar als trainer bij ons was", zei de technische man van Juventus. Allegri zou ook hebben moeten vertrekken, nadat hij het niet naar behoren deed in het miljardenbal. 

Dat Pirlo wordt aangesteld zonder ervaring, vindt Paratici niet gek. "De beslissing voor Pirlo was heel natuurlijk en past in de stijl van Juventus", vindt hij. "Pirlo is voorbestemd om een grootheid te worden als trainer. Dat was hij als speler ook en we hebben het vertrouwen dat hij hetzelfde kan bereiken als coach. De persoon is vaak belangrijker dan de ervaring en we twijfelen niet aan Pirlo als persoon."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020