Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Officieel: Juventus handelt rap en stelt Pirlo aan als nieuwe coach

Officieel: Juventus handelt rap en stelt Pirlo aan als nieuwe coach

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

8 augustus 2020 – Juventus heeft Andrea Pirlo (41) zaterdag officieel aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor de komende seizoenen. De oefenmeester is daarmee de opvolger van de eerder vandaag ontslagen Maurizio Sarri. Het is de eerste trainersjob voor de voormalig middenvelder, die een week geleden nog werd aangesteld bij het B-elftal van de Oude Dame

De oud-middenvelder tekent een tweejarig contract bij Juventus, waar hij afgelopen week nog werd aangesteld bij het tweede elftal. De clubleiding heeft echter zoveel vertrouwen in hem, dat ze hem razendsnel promoveren tot eindverantwoordelijke. Sommige Italiaanse media beweren zelfs dat deze opzet al was afgesproken voordat Juventus uit de Champions League werd gegooid door Olympique Lyon en Sarri werd ontslagen. 

Pirlo is oud-speler van Juventus en speelde in zijn loopbaan ook voor Internazionale, Reggina, AC Milan en Brescia.   In zijn vier jaar in dienst als speler van Juventus won Pirlo won even zoveel landstitels, een Italiaanse beker en twee Super Cups. Noemenswaardige ervaring heeft Pirlo als coach echter niet, wat de aanstelling wel riskant maakt. Juventus probeert al jaren vol in te zetten op de Champions League-winst, tot dusver zonder succes. Het kostte Sarri – die ruim twintig miljoen euro (!) meekrijgt – zaterdag de kop.

In de uren voor het officiële bericht van Pirlo gingen ook de namen van Simone Inzaghi (SS Lazio), Zinedine Zidane (Real Madrid), Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamo) en Mauricio Pochettino (clubloos) rond bij Juventus. Ondanks de onervarenheid van Pirlo – die naar eigen zeggen in het beloftenteam juist eerst ervaring op wilde doen in het trainersvak – krijgt de voormalig middenvelder de voorkeur. Ze hopen in Turijn op een scenario a la Zinedine Zidane, die als jonge coach enorm succesvol was bij Real Madrid. 

Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

Tegen Senegal en Qatar konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen de USA kan het weer. Jacks pakt wederom uit met een leuke actie voor nieuwe spelers. Zet je één euro op Nederland dan win je vijftig euro bij winst!

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd