Officieel: Juventus handelt rap en stelt Pirlo aan als nieuwe coach

Officieel: Juventus handelt rap en stelt Pirlo aan als nieuwe coach

8 augustus 2020 – Juventus heeft Andrea Pirlo (41) zaterdag officieel aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor de komende seizoenen. De oefenmeester is daarmee de opvolger van de eerder vandaag ontslagen Maurizio Sarri. Het is de eerste trainersjob voor de voormalig middenvelder, die een week geleden nog werd aangesteld bij het B-elftal van de Oude DameDe oud-middenvelder tekent een tweejarig contract bij Juventus, waar hij afgelopen week nog werd aangesteld bij het tweede elftal. De clubleiding heeft echter zoveel vertrouwen in hem, dat ze hem razendsnel promoveren tot eindverantwoordelijke. Sommige Italiaanse media beweren zelfs dat deze opzet al was afgesproken voordat Juventus uit de Champions League werd gegooid door Olympique Lyon en Sarri werd ontslagen. 

Pirlo is oud-speler van Juventus en speelde in zijn loopbaan ook voor Internazionale, Reggina, AC Milan en Brescia.   In zijn vier jaar in dienst als speler van Juventus won Pirlo won even zoveel landstitels, een Italiaanse beker en twee Super Cups. Noemenswaardige ervaring heeft Pirlo als coach echter niet, wat de aanstelling wel riskant maakt. Juventus probeert al jaren vol in te zetten op de Champions League-winst, tot dusver zonder succes. Het kostte Sarri – die ruim twintig miljoen euro (!) meekrijgt – zaterdag de kop.

In de uren voor het officiële bericht van Pirlo gingen ook de namen van Simone Inzaghi (SS Lazio), Zinedine Zidane (Real Madrid), Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamo) en Mauricio Pochettino (clubloos) rond bij Juventus. Ondanks de onervarenheid van Pirlo – die naar eigen zeggen in het beloftenteam juist eerst ervaring op wilde doen in het trainersvak – krijgt de voormalig middenvelder de voorkeur. Ze hopen in Turijn op een scenario a la Zinedine Zidane, die als jonge coach enorm succesvol was bij Real Madrid. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020