Boadu inzetbaar in voorronde, Slot tevreden na eerste zege

8 augustus 2020, 20:13

AZ-aanvaller Myron Boadu verwacht tijdens de voorronde van de Champions League volledig inzetbaar te zijn. De aanvaller maakte zaterdag zijn rentree bij de Alkmaarders en deed een helft mee tegen OSC Lille. "Ik verwacht nog zo'n twee wedstrijden nodig te hebben om volledig wedstrijdfit te raken", aldus de spits.

Dat vertelt hij op het clubkanaal van AZ. "Het is goed om terug te zijn, lekker", glimlachte Boadu, die de eerste drie oefenduels moest missen, maar tegen OSC Lille de volledige eerste helft meedeed. "We begonnen een beetje slow van onze kant, maar daarna kregen we een paar kansen. We spelen ons er soms leuk doorheen." Halverwege werd Boadu gewisseld voor Ferdi Druijff.

Slot was blij dat beide aanvallers weer terugkeerden van blessures. "Het is prettig dat ze beide meededen", aldus de coach, die Lille de sterkste tegenstander vond tot dusver. "We hebben twee goals gemaakt, gewonnen. Het spel was goed zonder bal, maar ook aan de bal goed en rustig. Je wilt graag winnen, dat is ook weleens prettig", zei hij na drie nederlagen van 1-0 op rij.

Dat deze zege tot stand kwam door twee fraaie afstandsschoten (één vrije trap), vond Slot niet zo erg. "Natuurlijk hoop ik ook snel uitgespeelde veldgoals te maken. Maar het is ons ook gelukt om veel kansen te krijgen", zei Slot. "Het is ook goed om te zien dat de jongens fit worden en fit blijven. En mooi dat de geblesseerde jongens terugkomen." Calvin Stengs, Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos waren er nog niet bij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen