'Juventus stelt vrijwel zeker Pirlo aan als opvolger Sarri'

'Juventus stelt vrijwel zeker Pirlo aan als opvolger Sarri'

8 augustus 2020 – Juventus gaat zeer vermoedelijk Andrea Pirlo (41) aanstellen als de opvolger van de ontslagen Maurizio Sarri. Het clubicoon moet de Zinedine Zidane-route volgen bij de Oude Dame en wordt op korte termijn vermoedelijk al gepresenteerd in Turijn als hoofdtrainer. De clubleiding van Juventus, Andrea Agnelli en vice-voorzitter Pavel Nedved, zien in hem de ideale kandidaat.Dat schrijven de belangrijkste Italiaanse media. De rentree is zeer opvallend, aangezien Pirlo vorige week nog werd aangesteld bij het B-elftal van Juventus. Inmiddels lopen er al gesprekken over een promotie naar het eerste elftal. Sommige Italiaanse media beweren zelfs dat die deal al was gemaakt voordat Juventus in de Champions League werd uitgeschakeld door Olympique Lyon en Sarri zijn Waterloo vond. 

Lees ookPirlo keert terug bij Juve en wordt coach van beloftenploeg

Pirlo is oud-speler van Juventus en speelde in zijn loopbaan ook voor Internazionale, Reggina, AC Milan en Brescia. Noemenswaardige ervaring heeft Pirlo als coach echter niet, wat de aanstelling wel riskant maakt. Juventus probeert al jaren vol in te zetten op de Champions League-winst, tot dusver zonder succes. Het kostte Sarri – die ruim twintig miljoen euro (!) meekrijgt – zaterdag de kop.

In de uren voor het bericht van Pirlo gingen ook de namen van Simone Inzaghi (SS Lazio), Zinedine Zidane (Real Madrid), Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamo) en Mauricio Pochettino (clubloos) rond bij Juventus. Ondanks de onervarenheid van Pirlo – die in het beloftenteam juist eerst ervaring op wilde doen in het trainersvak – lijkt de voormalig middenvelder dus de voorkeur te krijgen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020