Ten Hag: "Speelt nu bij geen enkele speler iets"

Ten Hag: "Speelt nu bij geen enkele speler iets"

8 augustus 2020 – Ajax-trainer Erik ten Hag laat weten dat er momenteel géén enkele speler op weg is naar de uitgang. De oefenmeester was zeer resoluut in de vraag of er interesse was Ajacieden. "Op dit moment speelt er bij geen enkele speler transferperikelen", duidde de coach de situatie in Amsterdam.Dat deed hij tegenover FOX Sports. De afwezigheid van Andre Onana en Sergino Dest had te maken met lichte enkelblessures, waardoor het duo ontbreekt tegen RKC Waalwijk. Het is ook de eerste offcieuze wedstrijd zonder Hakim Ziyech. "Maar ik zoek geen opvolger voor Ziyech. Elke speler heeft zijn eigen identiteit. Niemand is hetzelfde. Ook Frenkie de Jong konden we niet vervangen, ook De Ligt niet. Maar er kunnen andere spelers, nieuwe sterren opstaan. We hebben genoeg aantrekkelijke spelers."

Met de Braziliaan Anthony komt een van de aanwinsten mogelijk in actie zaterdagavond. Hoewel er veel voor hem werd betaald, wilde Ten Hag de druk niet te hoog maken. "Ziyech was in zijn laatste seizoen ook beter dan in zijn eerste. Je moet spelers de tijd en ruimte geven", zei hij over het de tijd geven van aankopen. "Veel factoren zijn van invloed. Maar als je bij Ajax speelt, hebben we wel een bepaalde eis. En de eis is dat je moet presteren." 

Van de Sar: "Wij hebben een goede burgemeester" 
Ook Ajax's algemeen directeur Edwin van der Sar werd voor de camera gehaald bij FOX Sports en hem werd gevraagd naar het feit dat er geen supporters in de Johan Cruijff Arena zitten. Hoewel Ajax er niet uitkwam met Femke Halsema over de negenduizend toeschouwers die het in het stadion wilde hebben, is er geen boosheid. "Ik denk dat wij een goede burgemeester hebben", zei Van der Sar over Halsema. "Je zult maar een land of stad moeten besturen met deze Covid-19-crisis. Er staat niets in de boeken, je moet handelen naar de geest en goede beslissingen nemen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020