Madueke helpt PSV met hattrick aan eerste oefenzege

Madueke helpt PSV met hattrick aan eerste oefenzege

8 augustus 2020 – PSV-talent Noni Madueke heeft zijn visitekaartje meer dan afgegeven zaterdagmiddag. De jonge spits bezorgde de Eindhovenaren hoogstpersoonlijk de zege in de eerste officiële oefenwedstrijd. De spits maakte een glaszuivere hattrick en nam alle treffers tegen de Duitse aanstaand derdeklasser SC Verl voor zijn rekening (0-3).Met name het derde doelpunt (zie onder) was van grote schoonheid van Madueke, die na twintig minuten op aangeven van Denzel Dumfries de score van dichtbij simpel opende. Ook het afronden van de tweede PSV-goal, op aangeven van Sam Lammers, was een stuk simpeler dan de derde en hele fraaie goal. Met die individuele actie maakte hij zijn uitstekende optreden compleet. 

Roger Schmidt bracht voor en na rust twee compleet andere elftallen op de been, waarbij Lars Unnerstall in het doel begon, Dumfries de aanvoerdersband droeg en Mauro Júnior in de eerste helft als linksachter stond opgesteld. Donyell Malen, Ryan Thomas en Armand Obispo, die ook terugkomt van een kleine blessure, kwamen nog niet in actie in het elftal van Schmidt.

In het tweede bedrijf kreeg PSV – bij wie ook Dante Rigo als back stond opgesteld - het steeds zwaarder met de kampioen van het Duitse vierde niveau, maar Jeroen Zoet hoefde slechts incidenteel in te grijpen. Met Viergever als captain in de tweede helft liet PSV nog bij vlagen zien wat Schmidt graag wil, maar was de eretreffer in de eindfase nader bij dan de vierde goal. Zodoende bleef de absolute hoofdrol van Madueke, die ongetwijfeld indruk heeft gemaakt op Schmidt.  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020