Schuurs wil dit seizoen vaste waarde worden bij Ajax

8 augustus 2020, 16:51

Perr Schuurs wil dit seizoen uitgroeien tot een vaste waarde van Ajax 1. Dat Joël Veltman, Sven Botman en Kik Pierie zijn vertrokken, spreekt in het voordeel van de Limburger. "Ik moet laten zien dat ik er klaar voor ben en een vaste kracht in het team word", zegt de centrale verdediger.

"Als je kijkt naar afgelopen twee jaar, heb ik in mijn eerste jaar veel bij Jong Ajax gespeeld. Afgelopen seizoen heb ik ook kansen in het eerste gehad. Dit jaar is het realistisch dat ik mijn kans moet gaan pakken", aldus Schuurs in gesprek met Ajax TV. "Ik heb vorig seizoen goede wedstrijden gespeeld, maar ook mijn leermomenten gehad. Het is aan mij om in de voorbereiding te laten zien dat ik iedere wedstrijd moet spelen."

Vooral het vertrek van Veltman naar Brighton & Albion Hove biedt perspectief voor Schuurs, die ook veel heeft geleerd van zijn vroegere concurrent. "Hij is een hele slimme speler, die weet waar hij moet staan. Dat is iets wat ik in mijn spel kan meenemen. Wanneer moet je een duel aangaan? Waar kan een bal gaan vallen? Hij heeft me daar tips voor gegeven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen