Frenkie de Jong: "Het was gewoon heel vlak. Te vlak"

8 augustus 2020, 15:22

Frenkie de Jong geeft zijn eerste jaar voor FC Barcelona een krappe voldoende. De middenvelder vindt dat hij meer had moeten brengen. "Ik denk dat ik niet veel slechte wedstrijden heb gespeeld, maar er zijn ook niet veel wedstrijden geweest waarin ik echt heb uitgeblonken", vindt de oud-Ajacied, die vanavond in de Champions League de return van de achtste finale tegen Napoli speelt.

"Het was gewoon heel vlak. Te vlak", zegt De Jong in een interview met Trouw. De ontslagen Ernesto Valverde en diens opvolger Quique Setien gebruikten de Oranje-international voornamelijk als linker middenvelder. "Het is anders, ook voor het oog van de mensen. Bij het Nederlands elftal, en voorheen ook bij Ajax, ben ik vaak de eerste middenvelder die aangespeeld wordt vanuit de opbouw. Hier is dat anders, omdat ik hoger op het veld sta en vaak langer op de bal moet wachten. Maar in mij als speler, in mijn natuur, zit dat ik de bal op wil zoeken, de bal wil halen. Daar heb ik erg aan moeten wennen. En nog steeds eigenlijk."

Barça zelf kent een teleurstellend seizoen, tenzij de Champions League nog succes oplevert. "We waren niet constant genoeg. We hebben wel goede fases gehad, maar het is nooit zo geweest dat we vijf, zes wedstrijden achter elkaar goed speelden, dominant waren en dat je het gevoel had: oké, vandaag kan er niks gebeuren. Daarvoor waren we veel te inconsistent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen