Keepersstrijd bij Vitesse: "Ik ben nummer twee achter Pasveer"

8 augustus 2020, 14:57

Bilal Bayazit beschouwt zichzelf als tweede keeper van Vitesse. De 21-jarige sluitpost stond vrijdag tijdens het oefenduel met sc Heerenveen onder de lat, maar hij rekent erop dat Remko Pasveer eerste keus blijft. Ondanks de rentree van de verhuurde Jeroen Houwen, denkt Bayazit dat hij opschuift in de pikorde. Vorig seizoen moest de keeper Kostas Lamprou nog voor zich dulden.

Bayazit is overtuigd van zijn plekje. "Daar hoef ik niet zo lang over na te denken, ik ben de nummer twee achter Passie. Ik wil het de trainer zo moeilijk mogelijk maken", zegt Bayazit tegen Omroep Gelderland. "Anders kan ik net zo goed iets anders binnen de club gaan doen. Ik heb een doel en dat is eerste keeper worden. Pasveer heeft het vorig seizoen fantastisch gedaan, hij is de nummer één en ik ben heel blij met hem. Maar dat betekent niet dat ik het daar bij moet laten."

Lees ook: Houwen: "Zoals het er nu uitziet wil ik wel tweede keeper blijven"

Volgens Bayazit lopen er in de Eredivisie niet veel betere keepers dan Pasveer rond. "Ik moet Remko zo optimaal mogelijk helpen en hem de juiste weerstand bieden op trainingen. Als hij iets nodig heeft, moet ik er zijn. Hij staat ook altijd voor mij klaar en geeft belangrijke tips. De afgelopen jaren heb ik al zoveel van hem geleerd. Ik zou hem niet eens meer een collega willen noemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen