Juventus bevestigt: uitschakeling in CL wordt trainer Sarri fataal

Juventus bevestigt: uitschakeling in CL wordt trainer Sarri fataal

8 augustus 2020 – Daags na de uitschakeling in de Champions League is Maurizio Sarri ontslagen als trainer van Juventus. In zijn eerste jaar won Sarri weliswaar de landstitel, maar gebeurde dat met matig voetbal. Na de eerdere verloren bekerfinale en de eliminatie in het miljardenbal heeft de clubleiding van Juventus zijn conclusies getrokken. Naar verluidt verliest technisch directeur Fabio Paratici ook zijn baan.Juventus maakt via de officiële kanalen bekend dat Sarri is ontslagen. Over de toekomst van Paratici wordt vooralsnog niets gemeld. Voorzitter Andrea Agnelli kondigde vrijdagavond na echec in de Champions League tegen Olympique Lyon al aan het seizoen te evalueren. Eerder dan verwacht heeft hij zijn definitieve beslissing genomen.

Al langere tijd lag Sarri onder vuur. Het vertoonde spel was al het hele seizoen al niet om over naar huis te schrijven. De 67-jarige Italiaan liet zijn ploeg nooit sprankelen. Er wordt ook gezegd dat de selectie totaal niet in balans is en het spelersmateriaal niet paste bij de speelwijze die Sarri nastreeft. Omdat de concurrentie in de titelrace niet profiteerde, wist Juve wel voor de negende keer op rij de landstitel te veroveren.

Opvolger
De Oude Dame heeft enige haast bij het vinden van een opvolger, want op 19 september gaat de Serie A alweer van start. Diverse namen gaan al rond. Volgens La Gazzetta dello Sport is Simone Inzaghi van Lazio de meest waarschijnlijke oplossing. Ook worden Zinedine Zidane en Mauricio Pochettino genoemd.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020