Jans: "We hadden een scout, maar die was ook zo weer weg"

8 augustus 2020, 10:39

Ron Jans betreurt het vertrek van FC Twente-scout Evert Bleuming. Het gedwongen vertrek kwam bovendien als een verrassing voor de trainer. "Of ik boos was? Ik had geen zin om in het verleden in te grijpen, ik ben van vandaag en morgen", zegt Jans.

"Voordat we begonnen met trainen ben ik twee weken lang alleen maar scout geweest. Veel scouts hadden we niet. Sterker: we hadden er een, maar die was ook zo weer weg. Dat vond ik wel heel vervelend, want Jan Streuer en ik wisten nergens van", vertelt Jans in de Tubantia. "Ik begrijp dat de club financieel moest ingrijpen, maar op het ene moment zit je samen met Evert Bleuming de selectie door te nemen en op het andere moment krijg je van Evert te horen: Ik lig er uit. We stonden daar vrij machteloos in."

Lees ook: Jans en Streuer waren niet op de hoogte van ontslag Bleuming

Na zijn eerste weken in Enschede merkt Jans dat Twente een speciale club is. "Ik heb met Groningen en Heerenveen best aardige clubs gehad. Subtopclubs met een enorme betrokkenheid van de mensen. Daar wil ik verder niks aan af doen, maar Twente is toch net iets groter. Of dat nou het stadion is, de historie, de toewijding, of de financiële mogelijkheden. Je voelt dat dit groot is. Ik merk het aan iedereen, of dat nou binnen de club is, of op straat, in de supermarkt, iedereen spreekt je aan. Je merkt overal bij de mensen dat er een enorme zucht is naar rust. Naar lekker gewoon voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen