Schmidt sleutelt bij PSV: "Proberen spelers vrijer te laten denken"

8 augustus 2020, 08:40   Bijgewerkt: 8 augustus 2020, 16:17

Roger Schmidt sleutelde deze week verder aan de nieuwe speelwijze van PSV. Als de voortekenen niet bedriegen, staat ons spektakel te wachten van een aanvallend PSV. "De spelers accepteren dat we een houding verlangen die voor, tijdens en na trainingen altijd is gericht op wat het beste voor hen en de ploeg is", zegt de Duitse trainer.

PSV bivakkeerde de afgelopen dagen op Duitse bodem voor een trainingskamp. "Deze week hebben we bijvoorbeeld veel getraind op de manier hoe we ons als team moeten gedragen in fases waarin we de bal niet hebben. We proberen spelers vrijer te laten denken", zegt Schmidt in het Algemeen Dagblad. "Een van de dingen die daarbij hoort, is dat we ons in veel situaties op de bal blijven oriënteren en niet op de tegenstander. Zeg maar een meerderheid rond de bal durven creëren, waarbij je het ook moet aandurven om je man soms los te laten. In de oefeningen die daarbij horen, kun je niet met mandekking spelen. Als je in ondertal de bal wilt winnen, moet dat door druk op de bal te houden, druk te zetten met hoge intensiteit en stevig de duels in te gaan."

Captain

Nog onduidelijk is wie captain wordt van PSV. "Ik weet dat het vorig jaar bij PSV een thema is geweest en vind het niet gek dat Denzel Dumfries en Pablo Rosario in aanmerking kwamen voor de band. Het zijn spelers van wie ik zie dat ze verantwoordelijkheid pakken. Voor mij geldt wel dat een aanvoerder moet spelen. Het moet een voorbeeld zijn, een sleutelspeler. Ook iemand die zich moet bewijzen en hoort te presteren, maar wel een speler die in normale toestand altijd in de basis staat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen