Pjanic ontevreden met titel alleen, Lyon-coach García trots

Pjanic ontevreden met titel alleen, Lyon-coach García trots

7 augustus 2020 – Juventus-middenvelder Miralem Pjanic heeft zijn teleurstelling over de uitschakeling in de Champions League niet onder stoelen of banken geschoven. Volgens de naar FC Barcelona vertrekkende Kroaat had de Oude Dame in elk geval dichterbij de Champions League-winst moeten komen. "Deze club moet hoger mikken dan alleen het winnen van de landstitel alleen."Dat zei Pjanic tegenover Sky Italia meteen na het met 2-1 gewonnen duel, dat toch uitschakeling in de Champions League betekende. "Dit is een grote teleurstelling, we wilden naar de volgende ronde. Maar we hadden met hun penalty een slechte start", zei hij over de rake Panenka van Memphis. "Dit is echt teleurstellend en moeilijk om te accepteren. Dat is zeker."

Pjanic begon de return in de achtste finale als basisspeler, maar dat was de laatste weken vaak anders. "De laatste maanden zijn niet gelopen zoals ik wilde, ik begrijp het nog steeds niet. Ik wilde meer spelen dan ik deed, dat is een ding dat zeker is", aldus de middenvelder, die denkt dat de manier van spelen van Maurizio Sarri (te veel) tijd vraagt.

Rudi Garcia trots
Aan de andere kant stond logischerwijs een trotse coach. Rudi García was blij met het optreden van Olympique Lyon. "Het eerste doelpunt heeft ons heel veel goeds gedaan. Hoewel Juventus in de tweede helft met andere bedoelingen op het veld stond, raakten we niet in paniek", zei de oefenmeester. "Ik ben er heel trots op om met deze groep in de kwartfinale te staan. We zitten bij de beste acht teams van Europa." 

Hoe moeilijk de opgave was, wist García maar al te goed. "Ik heb met AS Roma meerdere keren hier gespeeld, tegen de alien (Cristiano Ronaldo, red.) die opnieuw een wereldgoal maakte. Desondanks speelden we goed. Na de teleurstelling van de Coupe de la Ligue-finale dachten maar weinig mensen dat we dit konden, maar we hebben het gedaan. Het is iets moois, daar moeten we niet mee stoppen", glimlachte García. "Ik ben blij voor mijn spelers, voor mijn voorzitter (Jean-Michel Aulas) en voor Juninho."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020