Gisteren gemist: Juventus en Real uitgeschakeld in de CL

Gisteren gemist: Juventus en Real uitgeschakeld in de CL

8 augustus 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 7 augustus.Juventus uitgeschakeld door treffer Memphis: Sarri in problemen
Juventus is uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg van Matthijs de Ligt had vrijdag niet genoeg aan de 2-1 zege op Olympique Lyon, bij wie Memphis Depay de score met een fraaie Panenka had geopend. Met deze nieuwe nederlaag zijn er grote problemen voor trainer Maurizio Sarri, die ook al naast de Coppa Italia greep en in de Serie A weinig indruk maakte met de Oude Dame.

Manchester City langs Real Madrid dankzij falende Varane
Manchester City staat in de kwartfinale van de Champions League. Na de 1-2 zege in Madrid ging het vrijdagavond tegen Real moeilijker dan vooraf wellicht werd gedacht, maar het kreeg tot twee keer toe de helpende hand van Raphaël Varane, die hoogstpersoonlijk meehielp aan de ondergang van de Madrilenen. Zijn fouten werden De Koninklijke fataal: 2-1.

Cambuur haalt uit bij Emmen, Twente wint eerste oefenpot
SC Cambuur heeft in navolging van PEC Zwolle ook afgerekend met FC Emmen. De ploeg van Henk de Jong maakte vrijdagavond met name in de eerste helft een uitstekende indruk, maar liep ook in het tweede bedrijf uiteindelijk uit. Robert Mühren en Giovanni Korte namen de hoofdrol op zich bij de 2-5 zege. FC Twente deed het in de eerste oefenwedstrijd beter en won van Excelsior '31 (3-1).

Lukkien houdt rekening met vertrek van gewilde Bijl
FC Emmen-trainer Dick Lukkien houdt zeer sterk rekening met een vertrek van Glenn Bijl. Hoewel nog geen enkele club zich officieel heeft gemeld voor de rechtsachter, voelt de coach dat er veel beweging is rondom de verdediger. Verder liet de oefenmeester weten dat keeper Mathias Hamrol mag vertrekken.

Slot vond AZ het afgelopen seizoen onderling sterker dan Ajax
Arne Slot vindt dat AZ afgelopen seizoen de beste ploeg van de Eredivisie was. Hoewel de coach het seizoen naar eigen zeggen 'heeft afgesloten' werd hij door De Telegraaf gevraagd of het stopzetten van de competitie, Ajax goed uitkwam. Daarom stelt hij dat AZ de betere was, boven Ajax. "Niet alleen gezien de uitslag van beide onderlinge wedstrijden, maar ook gezien de krachtsverhoudingen in die duels."

  

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020