Juventus uitgeschakeld door treffer Memphis: Sarri in problemen

Juventus uitgeschakeld door treffer Memphis: Sarri in problemen

7 augustus 2020 – Juventus is uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg van Matthijs de Ligt had vrijdag niet genoeg aan de 2-1 zege op Olympique Lyon, bij wie Memphis Depay de score met een fraaie Panenka had geopend. Met deze nieuwe nederlaag zijn er grote problemen voor trainer Maurizio Sarri, die ook al naast de Coppa Italia greep en in de Serie A weinig indruk maakte met de Oude DameHet kan dan ook niet anders of de Italiaanse coach komt meer dan serieus onder vuur te liggen in Turijn. Hoewel de titel in de Serie A werd gepakt, was dat maar weinig overtuigend en met een heel laag puntenaantal. Bovendien werd de Coppa Italia-finale verloren en was de Champions League-winst dit seizoen hét grote doel. Met Olympique Lyon uit de koker werd de achtste finale nog zeker niet als problematisch verwacht.
 

Maar na de riskante 1-0 nederlaag in eigen huis, werd de schade via een makkelijk gegeven strafschop na ruim tien minuten al veel groter voor de Oude Dame. Memphis benutte het cadeautje met een magnifieke Panenka en is daarmee na Ruud van Nistelrooij de tweede Nederlander die zes CL-duels op rij scoort. Vlak voor de pauze werd de Nederlander – die recht tegenover landgenoot Matthijs de Ligt stond – echter de schlemiel. Hij kreeg een vrije trap ongelukkig tegen zijn arm, waardoor ook Juventus een uiterst goedkope strafschop kreeg. 

Dat buitenkansje was aan Cristiano Ronaldo wel besteed. Daarmee was de toon voor de tweede helft bovendien gezet door de aanvaller, die het elftal duidelijk bij de hand nam. Dat kon Paulo Dybala lang niet doen, want hij was alleen fit genoeg om als invaller in actie te komen. De beste speler van de Serie A betrad het veld toen Ronaldo na een uur voetballer op grandioze wijze de 2-1 had binnengeschoten van grote afstand, maar moest niet veel later het veld alweer geblesseerd verlaten.

Alle ogen waren daarmee gericht op Ronaldo. Via een kopbal en keihard schot was de Portugees ook dicht bij zijn derde (en 134ste (!) in het miljardenbal totaal). Ook riep hij een aantal keer hard om een strafschop, maar vijf minuten voor tijd werd een nieuwe handsbal weggewuifd. Een vrije trap schoot Ronaldo ook nog hard in de muur. Bij tijd en wijle had men handen en voeten nodig om Ronaldo af te stoppen, maar het lukte de Franse vechtmachine uiteindelijk wel. 

In de slotfase probeerde Lyon alles om het ritme uit de wedstrijd te halen. Depay was al naar de kant gehaald na ruim een uur voetballen, maar om tijd te winnen kwam ook Kenny Tete tussen de lijnen in de zes minuten extra tijd. Maar de zwakke resultaten van Juventus de afgelopen weken bleken een terechte waarschuwing: er gaat teveel mis onder Sarri bij Juventus. De aanwezigheid van Ronaldo kon dat ook vrijdagavond grotendeels verbloemen, maar een nederlaag op basis van uitdoelpunten was zelfs door hem niet te voorkomen. Voor Ajax kan het slecht nieuws zijn, als Lyon uiteindelijk de Champions League blijkt te winnen. Dan gaan de Amsterdammers niet rechtstreeks het miljardenbal in komend jaar. Zo ver is het nog niet, al is de uitschakeling van Juventus zeker knap.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020