Krankzinnige slotfase houdt Fuenlabrada alsnog uit de play-offs

Krankzinnige slotfase houdt Fuenlabrada alsnog uit de play-offs

7 augustus 2020 – De soap rondom Fuenlabrada heeft een bizar einde gekregen: de meermaals uitgestelde wedstrijd tussen die ploeg op het tweede niveau in Spanje en het al naar het derde niveau gedegradeerde Deportivo La Coruña werd vrijdagavond dan toch eindelijk afgewerkt. Fuenlabrada leek op weg naar de play-offs, maar gaf het in de absolute slotfase alsnog weg (1-2).

Er leek vrijdagavond lang geen vuiltje aan de lucht voor Fuenlabrada, de club waar 28 coronabesmettingen waren geconstateerd. Daarom zou de club aanvankelijk afzien van deelname aan de play-offs, maar dat bleek een misverstand. In plaats van op 20 juli werd daardoor vandaag (7 augustus) de laatste reguliere wedstrijd gespeeld voor de play-offs om promotie naar La Liga. Het duel ging uiteindelijk door, ondanks dat Spaanse media beweerden dat er nieuwe positieve tests waren opgedoken. 

Lees ookFuenlabrada maakt toch nog kans op promotie naar La Liga

Een gelijkspel was genoeg voor het behalen van de nacompetitie, maar zelfs dat lukte niet, ondanks dat het heel de wedstrijd op voorsprong stond na een rake strafschop van Pathé Ciss na ruim tien minuten. Pas zes minuten voor tijd werd het weer spannend toen Claudio Beauvue de gelijkmaker binnenschoot. Diep in blessuretijd kreeg Deportivo – dat dus nergens meer om speelde – een pingel, die het benutte en Elche – en dus niet Fuenlabrada – in de play-offs hield. Daaraan doen ook Real Zaragoza, Almeria en Girona mee. 

gerelateerd