Cambuur haalt uit bij Emmen, Twente wint eerste oefenpot

Cambuur haalt uit bij Emmen, Twente wint eerste oefenpot

7 augustus 2020 – SC Cambuur heeft in navolging van PEC Zwolle ook afgerekend met FC Emmen. De ploeg van Henk de Jong maakte vrijdagavond met name in de eerste helft een uitstekende indruk, maar liep ook in het tweede bedrijf uiteindelijk uit. Robert Mühren en Giovanni Korte namen de hoofdrol op zich bij de 2-5 zege. FC Twente deed het in de eerste oefenwedstrijd beter en won van Excelsior '31 (3-1).Daarmee wint Cambuur opnieuw van een Eredivisie-ploeg, nadat het eerder PEC Zwolle versloeg. Net als voor PEC Zwolle was dit echter de eerste wedstrijd in de voorbereiding van FC Emmen, dat het daardoor extra zwaar had onder de extreme omstandigheden. Daardoor overheerste Cambuur volledig in de eerste helft en scoorde het tweemaal: Robert Mühren rondde eerst een aanval over rechts heel fraai af en profiteerde vervolgens van een foutje van FC Emmen-keeper Stefan van der Lei. Op slag van rust gleed middenvelder Robin Maulun ook nog een niet te missen kans naast. 

In het tweede bedrijf speelde SC Cambuur met de B-garnituur, terwijl bij FC Emmen onder andere Glenn Bijl, Hilal Ben-Moussa en Mario Kolar in het elftal kwamen. De thuisploeg kreeg wel meer grip en via een schitterende vrije trap van Nikolai Laursen werd het weer spannend (1-2). Toch werd het uiteindelijk een royale zege voor Cambuur: met een beetje mazzel schoot Korte – topscorer in de voorbereiding van de Leeuwarders – uit de draai de 1-3 binnen en vervolgens profiteerde uiteindelijk Michael Breij uiteindelijk van geklungel achterin bij Emmen (1-4).

Uiteindelijk kwamen Korte (heerlijke poeier van afstand) en opnieuw Laursen (fraaie stift) nog op het scoreformulier met twee fraaie goals, waar Delano Ladan en Ragnar Oratmangoen in de slotfase juist nog vergaten te scoren. Zodoende houdt SC Cambuur vooralsnog de vorm vast van het afgelopen seizoen, terwijl voor FC Emmen het spits is afgebeten.

FC Twente – Excelsior '31 3-1
Ook Ron Jans stond vrijdagavond voor het eerst in een officieel oefenduel op het veld met FC Twente. De Tukkers hadden het niet eenvoudig, maar kwamen via Julio Pleguezuelo (kopbal uit een corner) wel op voorsprong. Ondanks dat Hakim Ezafzafi tien minuten na de pauze gelijkmaakte namens de bezoekers, kwam er toch een zege voor de Tukkers. Giorgi Aburjani maakte met een beetje mazzel na een uur de 2-1, terwijl nieuweling Lazaros Lamprou uit een vrije trap de eindstand bepaalde.


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020