Slot vond AZ het afgelopen seizoen onderling sterker dan Ajax

Slot vond AZ het afgelopen seizoen onderling sterker dan Ajax

7 augustus 2020 – Arne Slot vindt dat AZ afgelopen seizoen de beste ploeg van de Eredivisie was. Hoewel de coach het seizoen naar eigen zeggen 'heeft afgesloten' werd hij door De Telegraaf gevraagd of het stopzetten van de competitie, Ajax goed uitkwam. Daarom stelt hij dat AZ de betere was, boven Ajax. "Niet alleen gezien de uitslag van beide onderlinge wedstrijden, maar ook gezien de krachtsverhoudingen in die duels."Dat stelt hij tegenover de ochtendkrant. "Wij hebben onszelf in de positie gebracht om kampioen te worden. Maar ik heb ook al eerder gezegd dat niet altijd de beste ploeg kampioen wordt. Tijdens het seizoen hebben we wel aangetoond dat we de beste waren in de onderlinge ontmoetingen", stelt Slot desgevraagd.

Ook werd de oefenmeester gevraagd naar de drie nederlagen op rij die AZ leed in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tot dusver. "We hebben een coronaperiode achter de rug en de eerste drie weken staan altijd al in het teken van fysiek sterker worden", aldus Slot, die wel aangeeft dat verliezen 'nooit prettig' is. Dat AZ zonder Myron Boadu en Calvin Stengs een matig is elftal is, bestrijdt hij echter ook duidelijk.

Lees ookSlot maakt zich na derde nederlaag nog geen grote zorgen bij AZ

"Maar een feit is wel dat we graag over ze beschikken", aldus Slot. "Myron is afgelopen seizoen negen keer verantwoordelijk geweest voor een voorsprong: de 1-0 of de 2-1. Mensen waren afgelopen seizoen heel positief over ons mooie aanvalsspel. Maar minstens zo knap was het aantal keer dat we de nul hielden." Voor Stengs wordt het halen van de voorronde Champions League 'een race tegen de klok'. 

Ook gaat de coach in op het feit dat AZ als enige club in de Eredivisie nog geen enkele aankoop deed als het gaat om veldspeler. Dat moet nog wel gebeuren. Slot: "Daar zijn we het binnen de club allemaal wel over eens, want Stijn Wuytens is bij ons weggegaan en daar is nog geen vervanger voor gevonden. Daarnaast willen we binnen de financiële mogelijkheden die we bij AZ hebben nog wel iets doen." In dat scenario zou AZ in de ogen van Slot vermoedelijk weer een van de titelkandidaten zijn. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020