Dag voor start besmetting bij Cercle, streep door duel Aberdeen

Dag voor start besmetting bij Cercle, streep door duel Aberdeen

7 augustus 2020 – Een dag voor de start van de Jupiler Pro League – het nieuwe seizoen – is er een coronabesmetting geconstateerd bij Cercle Brugge. Desondanks gaat de wedstrijd van zaterdagavond tegen Standard Luik nog wel gewoon door. Dat geldt niet voor een wedstrijd van het Schotse Aberdeen, waar twee besmettingen zijn geconstateerd en zes spelers in quarantaine zitten vanwege een stapavond. 

Dat heeft Cercle Brugge laten weten. Omdat alle andere spelers, stafleden en medewerkers van Cercle Brugge negatief testten, hoeft er vooralsnog geen streep door de Jupiler Pro League-wedstrijd. De desbetreffende speler wordt door de club zeven dagen in quarantaine geplaatst. Het is momenteel nog onbekend om wie het gaat.

Aberdeen - Rangers gecanceld
In Schotland is de competitie al een week aan de gang, maar is de eerste wedstrijd alweer gecanceld. Door een stapavond zijn acht spelers in de problemen gekomen: twee zijn besmet met het coronavirus en zes spelers moeten in quarantaine omdat ze contact hebben gehad met die medespelers in de desbetreffende kroeg. Daar werd het coronavirus opgelopen, waardoor er een streep door de wedstrijd is gezet. Alle andere duels in Schotland gaan wel gewoon door.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021