Heerenveen weer onderuit: ditmaal Vitesse te sterk

Heerenveen weer onderuit: ditmaal Vitesse te sterk

7 augustus 2020 – Heerenveen heeft ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen verloren. Nadat de ploeg van Johnny Jansen eerder onderuit ging tegen NAC Breda (0-1), volgde op de snikhete vrijdagmiddag een nederlaag tegen Vitesse. De Arnhemmers blijven door de 1-2 zege voor de vierde vriendschappelijke wedstrijd op rij (3x winst, 1x gelijk) ongeslagen.Binnen een kwartier stonden de Friezen in eigen huis al met 0-2 achter, door doelpunten van Matus Bero en Thomas Buitink. Daar kon de kersverse aanwinst Joaquin Fernandez niets aan veranderen, ook huurling Sieben Dewaele stond in de basis bij de sc Heerenveen. Die ploeg is bij lang en na nog niet compleet: dat er een centrale verdediger, een keeper, een 'tien' en een spits bijmoeten komen, was wel te zien.

Desondanks kwam sc Heerenveen terug in het duel via Chidera Ejuke, de uitblinker die ondanks een uitstekend debuutseizoen nog altijd onder contract staat in het Abe Lenstra Stadion. Een typische actie vanaf de linkerkant rondde hij fraai af, zoals men het afgelopen jaar veel heeft gezien. Joey Veerman – een van de andere uitblinkers van sc Heerenveen afgelopen jaar – droeg de aanvoerdersband. Hicham Faik is op weg om zijn transfer naar het Midden-Oosten af te ronden.

Ondanks de aansluitingstreffer voor de pauze, kon sc Heerenveen de gelijkmaker niet meer maken. Mede omdat het duel met de VVCS werd afgelast, gingen beide oefenduels van de Friezen tot dusver verloren. Al heeft dat ook te maken met het feit dat de ploeg nog niet compleet is. Vitesse-coach Thomas Letsch zal content zijn met zijn officieuze start tot dusver. 

Opstelling sc Heerenveen: Mulder, Floranus (73. Nunumete), Dresevic, Fernandez (46. Zaal), Woudenberg, Hajal, Dewaele (33. Akujobi), Veerman, Van Bergen, Espejord (46. Smit) , Ejuke (80. Van der Heide).

Opstelling Vitesse: Bayazit, Dasa, Doekhi, Rasmussen, Openda, Tronstad, Tannane, Bero, Buitink (31. Darfalou), Wittek, Huisman.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020