Gudde over stilte op tribune: "Voetbal is een spelletje met emotie"

7 augustus 2020, 16:02

FC Groningen's algemeen directeur Wouter Gudde denkt dat het een moeilijk verhaal wordt om alle voetbalsupporters stil te krijgen in de stadions. Tijdens de oefenwedstrijd van de Trots van het Noorden waren er korte periodes van gezang, dat is volgens hem bijna onafwendbaar. "Voetbal is een spelletje waarbij emotie komt kijken en je vraagt eigenlijk iets van mensen wat puur tegen de natuur ingaat. Dat is erg moeilijk."

Dat vertelt hij tegenover RTV Noord. Gudde benadrukt ook dat de anderhalve meter goed gewaarborgd werd en alle autoriteiten erg tevreden waren tijdens het treffen met Heracles Almelo. Maar het niet juichen bij een doelpunt, is volgens hem onnatuurlijk. "Voetbal is natuurlijk gewoon een spelletje waar veel emotie bij komt kijken. Als je club scoort, dan reageer je blij en enthousiast. En daar komt dan ook wel eens geluid bij kijken", stelt hij.

Dat is echter verboden door premier Mark Rutte, die tijdens zijn persconferentie het voetbal expliciet benoemde. "Ik vond het jammer dat alleen de negatieve kanten werden belicht tijdens de persconferentie. Ik begrijp de ernst van de situatie, maar er gaan ook erg veel dingen goed", stelde Gudde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen