Van der Wiel wil door: "Nog geen afgesloten hoofdstuk"

Van der Wiel wil door: "Nog geen afgesloten hoofdstuk"

7 augustus 2020 – Als Gregory van der Wiel (op archiefbeeld voor Toronto FC) zijn comeback maakt, doet hij dat in het shirt van RKC Waalwijk. In Brabant krijgt de 32-jarige rechtsback de tijd en ruimte om weer fit te worden. Van der Wiel nam anderhalf jaar geleden afscheid van Toronto FC en pauzeerde sindsdien zijn carrière. Gisteren (donderdag) dook hij op bij RKC.Van der Wiel baalde dat zijn avontuur in de MLS ten einde kwam. "Ik heb heel veel plezier gehad in Toronto. Voor het eerst in jaren had ik eindelijk weer een leuk seizoen. Dat het zo eindigde, was een klap voor mij", zegt Van der Wiel tegen Voetbal International. "Ik moest de club verlaten, terwijl ik hoopte daar nog jaren te kunnen spelen. Ik heb even de tijd nodig gehad om dat te verwerken."

Lees ook: Van der Wiel krijgt kans bij RKC Waalwijk

Dat de oud-speler van Ajax, PSG en Fenerbahçe niet bij een andere club tekende, was een bewuste keuze. "Geen van die clubs waren interessant voor mij en mijn gezin. Het kwam als een verrassing dat ik niet meer aan de slag ging en het is zo gelopen. Het was iets anders dan ik gewend was om niet meer dagelijks op het veld te staan. Daaraan moest ik wennen, maar dat lukte moeilijk. Ik heb nooit voor mezelf bepaald dat ik niet meer wilde voetballen."

Van der Wiel woonde nog een tijd in Los Angeles, maar keerde in mei terug naar Nederland. "Sinds ik terug ben in Amsterdam, is het voetbal echt weer gaan kriebelen. Als ik een wedstrijd op televisie keek, dacht ik telkens: dit is nog geen afgesloten hoofdstuk voor mij. Zo oud ben ik nog niet en ik voel me goed, dus laten we kijken wat er mogelijk is."

Na contact met technisch directeur Mo Allach heette RKC hem welkom. "Hoelang het duurt om fit te worden en of dat überhaupt lukt, maakt RKC niet uit. (...) Ik ben niet ver gezonken. Ik heb een aardige basis wat fitheid betreft, maar ik ga mezelf geen streefdatum opleggen. Zo hard mogelijk trainen en het liefst ben ik zo snel mogelijk weer helemaal fit. De competitiestart? Dat is wel haalbaar, tenzij er ineens dingen veranderen. Ik wil vooral plezier hebben."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020