Transferweekje: PSV, Sancho, Arsenal en sc Heerenveen

Transferweekje: PSV, Sancho, Arsenal en sc Heerenveen

8 augustus 2020 – De transferzomer is definitief begonnen. Hoewel het coronavirus alles op z'n kop zet, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.



PSV
Opvallend genoeg heeft PSV deze zomer nog geen zaken gedaan. Roger Schmidt wacht geduldig af. De Duitser gaf al aan dat breedteversterkingen niet nodig zijn. Hij wil enkel spelers die de selectie kwalitatief beter maken. Eerder schreef Voetbal International al dat Schmidt hoopt op twee tot drie versterkingen. In dat kader werden Alireza Jahanbakhsh en Marco van Ginkel genoemd in Eindhoven. In elk geval wil PSV er een linksback bij. Tot die tijd krijgt beloftenspeler Chris Gloster (20) de kans zich te bewijzen. Het lijkt ook niet uitgesloten dat PSV de markt op gaat voor een nieuwe doelman. Schmidt is groot fan van meevoetballende keepers en dat zijn Lars Unnerstall en Jeroen Zoet beiden niet. Kicker meldde deze week dat PSV bij RB Leipzig geïnformeerd zou hebben naar reservedoelman Yvon Mvogo. Volgens De Telegraaf schroomt PSV in coronatijd ook niet om spelers te huren. Van de huidige selectie denkt Schmidt de belangrijkste spelers aan boord te houden. "Voor hen is het denk ik niet het goede moment om nu te vertrekken. Volgend jaar zal dat anders zijn, als het EK is gespeeld", zegt Schmidt in het Algemeen Dagblad. "Nu probeer ik hen ervan te overtuigen dat het goed is een extra seizoen hier te blijven."

Sancho-deadline verloopt bijna
Manchester United heeft nog twee dagen om Jadon Sancho naar Old Trafford te halen. Borussia Dortmund heeft een deadline gesteld en die verloopt aanstaande maandag, zodat de Duitsers zich ongestoord kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. Afgelopen week volgden ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. De miljoenentransfer is dichtbij, maar ook weer zover weg. Een akkoord tussen United en Sancho is het probleem niet, maar de vraagprijs van Dortmund wel. Er doen verschillende bedragen de ronde, maar BILD weet dat United uiterlijk maandag 120 miljoen euro op tafel moet leggen. Anders gaat het feest niet door. United zou ook al kijken naar alternatieven voor Sancho. Over twee dagen weten we meer.

RKC Waalwijk moet nog flinke slag slaan
Met de aanwezigheid van Gregory van der Wiel stond RKC Waalwijk volop in de belangstelling deze week, maar vooralsnog lijkt er weinig reden tot optimisme. In de zomer vertrokken talloze belangrijke krachten en sindsdien kwam er weinig bij. Emil Hansson koos voor Fortuna Sittard, aanvoerder Daan Rienstra vroeg om te vertrekken, voor Anas Tahiri is interesse en deze week verscheen Sylla Sow niet op het trainingsveld. Voor de dertien vertrekkende spelers, kwamen alleen James Ermorfidis, Kostas Lamprou en Thierry Lutonda over. Niet vreemd dat Fred Grim niet bepaald staat te springen voor de oefenwedstrijd tegen Ajax, aangezien de club nog een flinke slag te slaan heeft op de transfermarkt… 

Reuring bij Arsenal
Na de toch wel verrassende winst van de FA Cup is er volop reuring bij Arsenal. Alles wijst er in de Engelse media op dat Willian overkomt van Chelsea. Volgens Sky Sports gaat de transfervrije aanvaller voor drie seizoenen tekenen. The Guardian weet dat Arsenal tevens vertrouwen heeft in de contractverlenging van Pierre-Emerick Aubameyang. Tegelijkertijd ontsloeg de club 55 medewerkers en dat zorgt voor een lading aan kritiek. De spelers gingen in april vanwege de coronacrisis nog akkoord met een salarisverlaging van 12,5 procent, mits clubpersoneel hun baan kon behouden. The Athletic weet dat de spelers dan ook ontstemd zijn over de ontslagronde. Arsenal geeft wel toe dat bezuinigen op personeelszaken nodig zijn om te investeren in de selectie. Behalve Willian zouden The Gunners Thomas Partey (Atlético Madrid) en Philippe Coutinho (FC Barcelona) ook naar het Emirates Stadium willen halen.

Spoeling dun in Friesland
SC Heerenveen toverde deze week de Uruguayaan Joaquin Fernandez uit de hoge hoed. De Friezen zien in hem de opvolger van Sven Botman. Bovendien kan de verdediger, die ook over een Italiaans paspoort beschikt, als linksback uit de voeten. Na Sieben Dewaele en Erwin Mulder is hij de derde versterking. Desalniettemin blijft de spoeling uiterst dun. Achterin zijn Ibrahim Dresevic en Fernandez de enige centrale verdedigers, en Sherel Floranus en Lucas Woudenberg de enige backs. Op het middenveld verliest Heerenveen captain Hicham Faik. Blijven over: Joey Veerman, Rodney Kongolo, Dewaele, Hamdi Akujobi, Rami Hajal en Jan Ras. Alleen die eerste drie hebben ervaring op het hoogste niveau. Voorin staan Chidera Ejuke en Mitchell van Bergen op de nominatie voor een transfer. Arjen van der Heide is een vleugelspeler met potentie, maar hij komt pas kijken. Runar Espejord is de enige spits, die telkens kwakkelt met zijn fitheid. Kortom, technisch manager Gerry Hamstra moet met een beperkt budget nog heel wat werk verzetten voor een fatsoenlijke selectie. Volgens Omrop Fryslân wil hij in elk geval een centrale verdediger, een keeper, een 'tien' en een spits naar het Abe Lenstra Stadion halen.

Comeback-kids
Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel en Ibrahim Afellay keerden zeer recent eerder al terug uit de WK-selectie van 2010, maar deze zomer kwam daar Arjen Robben (FC Groningen), terwijl ook Wesley Sneijder (FC Utrecht) een poging zou gaan wagen. Omdat ook Gregory van der Wiel (RKC Waalwijk) weer op het veld staat, komt de vraag naar boven: wie uit de WK-selectie van 2010 kunnen nog meer hun voetbalschoenen weer in Nederland aantrekken? Eljero Elia beloofde in elk geval in gesprek te gaan met FC Twente en ADO Den Haag, terwijl Michel Vorm zelf de deur voor FC Utrecht openzette. De Domstedelingen happen nog niet, maar keepers worden er nog wel gezocht in de Eredivisie. Verder is Edson Braafheid de enige die nog actief voetballer is momenteel en een comeback kan maken (Babel is juist vertrokken) – al was Robben dat natuurlijk ook niet.

FC Twente achter op transferschema
FC Twente loopt achter op transferschema. Technisch directeur Jan Streuer wilde elke week minimaal twee aankopen doen en daar zat de komst van Danilo nog niet eens bij. De buitenspeler van Ajax komt naar Enschede, maar de papieren rondmaken kost enorm veel tijd. Verder kregen de Tukkers nul op rekest bij Linus Wahlqvist (naar IFK Norrköping), terwijl volgens De Telegraaf ook Jurgen Ekkelenkamp niet haalbaar is. Zodoende was Alexander Jeremejeff de enige aanwinst afgelopen week, mogelijk dat Tyronne Ebuehi daar nog aan het einde van de week nog bij komt. Volgens RTV Oost is de rechtsback van Benfica in Enschede om de deal af ronden. Tegelijkertijd worden de lijntjes naar Eljero Elia en Karim El Ahmadi warmgehouden door Streuer - die Kik Pierie bovendien zag uitvallen. Hij verzekerde dat alle posities dubbel bezet moeten zijn met spelers die direct inzetbaar zijn. Liever een goede huurling, dan een twijfelachtige transfervrije aankoop.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020

  3. maandag 21 september 2020