Spoorboekje: CL-duels, oefenpot Ajax, herstart België en Weekje

8 augustus 2020, 07:00   Bijgewerkt: 7 augustus 2020, 23:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 8 augustus.

Nieuws

Nieuw seizoen België

De afwikkeling van de Jupiler Pro League is pas net helemaal achter de rug, maar ondanks dat en alle corona-ontwikkelingen gaat de bal wel weer rollen. Kampioen Club Brugge opent het bal, gevolgd door andere Cercle Brugge. Daar werd gisteren (vrijdag) nog een speler positief getest, desondanks gaat de wedstrijd gewoon door. Vooralsnog lijkt vooral de vraag voor hoelang. 

Specials

Transferweekje

De transferzomer is definitief begonnen. Hoewel het coronavirus alles op z'n kop zet, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wedstrijden

Ajax - RKC Waalwijk (18.45 uur)

Voor het eerste deze voorbereiding komt Ajax in actie. In het kader van de Eredivisie Comeback komt RKC Waalwijk op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Dit gebeurt in een leeg stadion, want burgemeester Femke Halsema besloot deze week dat er geen publiek welkom is. Waarschijnlijk gaat daarmee de mogelijke rentree van Maarten Stekelenburg en het officieuze debuut van Antony en Mohammed Kudus aan de neus van de Ajax-fans voorbij.

FC Barcelona - Napoli (21.00 uur)

FC Barcelona hoopt het teleurstellende seizoen nog te voorzien met een gouden rand. Al rekent niemand erop dat Barça straks met de Champions League aan de haal gaat. Sinds de competitiehervatting is het spel onder Quique Setien armoedig en kent de ploeg voor de return van de achtste finale tegen Napoli grote problemen op het middenveld. Sergio Busquets en Arturo Vidal zijn geschorst, terwijl Arthur Melo niet meer in actie wil komen voor Barcelona. Het heeft ervoor gezorgd dat Ludovit Reis tot de wedstrijdselectie behoort.

Bayern München - Chelsea (21.00 uur)

Bayern München is een van de grote favorieten voor de eindzege van de Champions League. Der Rekordmeister staat zo goed als zeker in de kwartfinale. Het heenduel met Chelsea op Stamford Bridge eindigde in een 0-3 zege. Iedereen is wel benieuwd of Bayern de uitstekende vorm vier weken na de gewonnen bekerfinale door weet te trekken naar de return tegen een uitgekleed Chelsea. Als dat het geval is, lonkt de treble

Voetbal op tv

16.25 uur: Club Brugge Charleroi, Ziggo Sport Voetbal - live verslag uit Pro League

18.30 uur: Ajax - RKC Waalwijk, FOX Sports 1 - live verslag van oefenduel

20.30 uur: FC Barcelona - Napoli, SBS 6 - live verslag achtste finale Champions League

20.30 uur: Bayern München - Chelsea, Ziggo Sport - live verslag achtste finale Champions League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen