Officieel: FC Utrecht huurt Arzani van Manchester City

7 augustus 2020, 10:54

FC Utrecht heeft Daniel Arzani binnen. De komst van de zesvoudig Australisch international lag al een tijdje in het verschiet. De 21-jarige aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Manchester City. "Lang leek hij onhaalbaar voor ons, maar deze transferperiode konden we eindelijk toeslaan", zegt technisch directeur Jordy Zuidam.

"Daniel is een snelle, wendbare flankspeler die op zowel links als rechts uit de voeten kan. Hij speelt met veel lef en heeft power in zijn acties, dat past bij onze club en supporters", licht Zuidam toe op het clubkanaal van Utrecht. "We volgen Daniel al vanaf zijn tijd bij Melbourne City, waar hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal maakte."

Lees ook: Van 't Schip ziet het zitten in Arzani: "Ik tipte hem al eens bij Ajax"

Arzani is geboren in Iran en verhuisde op jonge leeftijd naar Australië, waar hij voetbalde voor Coogee United, Eastern Suburbs, FFA Centre of Excellence, Sydney FC en Melbourne City. Ook schopte Arzani het tot (jeugd) international van de Socceroos. Bert van Marwijk nam hem in 2018 zelfs mee naar het WK in Rusland. Arzani speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Celtic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen