Irritatie bij uitgeschakeld AS Roma: "Sevilla beter voorbereid"

Irritatie bij uitgeschakeld AS Roma: "Sevilla beter voorbereid"

7 augustus 2020 – De uitschakeling van AS Roma in de Europa League wekt irritatie van Edin Dzeko en Lorenzo Pellegrini. Beide spelers lijken indirect kritiek te uiten op het strijdplan van Paulo Fonseca, die zelf vindt dat Sevilla donderdagavond simpelweg een maatje te groot was.

"We hebben nooit in de wedstrijd gezeten, negentig minuten lang probeerden wij hetzelfde. Overal vrat Sevilla ons op. Zij waren beter voorbereid", zegt Dzeko na de 2-0 nederlaag tegen Sky Sport Italia. "Ze hebben ons onder druk gezet en wij wilden opbouwen, terwijl dat onmogelijk was. Misschien hebben we dat niet in de gaten gehad? We moeten onszelf in de spiegel kijken, we hebben een lange weg te gaan." Lorenzo Pellegrini voegt daaraan toe: "Ik ben erg boos, dus het is beter dat ik even nadenk over wat ik zeg voordat er meer schade wordt aangericht."

Fonseca vindt de nederlaag vooral verdiend. "Op dit moment is Sevilla een beter team. We hebben gedaan wat we konden, maar het is moeilijk te spelen tegen een team dat beter speelt. Ik ben eindverantwoordelijk, maar we me moeten met z'n allen naar de realiteit kijken. Sevilla is op dit moment beter. Ik zou weer dezelfde keuzes maken. De laatste wedstrijden in de Serie A hebben we bijna allemaal gewonnen. Ik had geen redenen om te veranderen. We moeten deze nederlaag zonder excuses accepteren."

gerelateerd