Gerbrands: "Eens in zoveel jaren gebeurt zoiets bij club"

Gerbrands: "Eens in zoveel jaren gebeurt zoiets bij club"

7 augustus 2020 – Met het creëren van een nieuwe cultuur hoopt PSV weer successen te boeken. Voor komend seizoen installeerde de club een compleet nieuwe technische staf. "Eens in de zoveel jaren gebeurt zoiets een keer bij een voetbalclub", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands."Ik heb het bijvoorbeeld een keer meegemaakt bij AZ, toen we met Louis van Gaal als nieuwe coach een heel andere koers gingen varen", vertelt Gerbrands aan het Eindhovens Dagblad. "Daarbij neem je soms ook afscheid van mensen die bij je club een goede staat van dienst hebben opgebouwd en prijzen hebben gewonnen."

PSV heeft een heel roerig seizoen achter de rug, waarin onder andere Mark van Bommel moest vertrekken. "We hebben de situatie bij PSV vanaf maart heel grondig kunnen analyseren en samen met Roger Schmidt gekeken hoe we de gewenste vernieuwingen konden bereiken en tegelijkertijd de clubcultuur konden behouden. Met André Ooijer en Boudewijn Zenden hebben we mannen aan boord die op het allerhoogste niveau geschitterd hebben en respect genieten bij de nieuwe trainersploeg. Ooijer heeft voor onze club bijvoorbeeld een heel belangrijke rol en houdt de verbinding naar de jeugdopleiding en Ernest Faber (terug als hoofd opleidingen, red.)."

Nieuwe energie
Onder Schmidt proeft Gerbrands nieuwe energie in de selectie. "Je ziet spelers die duidelijk opgeleefd zijn en weer geloven in hun kansen. Natuurlijk zal er straks ook een fase komen waarin de nieuwe trainer weer een aantal keuzes maakt waardoor niet iedereen tevreden is. Dat hoort bij onze sport. Het is een coach die in het buitenland makkelijk een paar keer meer dan bij ons had kunnen verdienen en bijvoorbeeld in de Premier League en in Italië een contract kon tekenen. In de gesprekken met Roger Schmidt beviel me meteen dat het hem daar helemaal niet om te doen was. Hij wil iets opbouwen en prijzen winnen en denkt dat die kans bij PSV veel groter is dan bij de andere geïnteresseerden."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020