Henk de Jong: "Ik neem er geen woord van terug"

Henk de Jong: "Ik neem er geen woord van terug"

7 augustus 2020 – Henk de Jong heeft een streep gezet onder de gemiste promotie, maar de trainer van SC Cambuur waarschuwt wel. "De boel weer ongeldig verklaren zou funest zijn voor de bedrijfstak", aldus de oefenmeester, die in april van 'de grootste schande ooit' sprak."Ik neem er geen woord van terug. Ik vind nog steeds dat Cambuur nu in de Eredivisie had horen te spelen. Het is alleen niet iets waar ik invloed op heb", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Wat ik wél hoop is dat de KNVB ervan geleerd heeft. Dat ze in de toekomst anders met dit soort problematiek omgaan. In het belang van het gehele voetbal."

Volgens De Jong is het niet ondenkbaar dat het seizoen opnieuw niet uitgespeeld kan worden vanwege corona. "Ik denk dat je als KNVB dan niet opnieuw kunt zeggen van: 'Weet je wat, we verklaren de boel weer ongeldig'. Dat zou funest zijn voor de bedrijfstak. Denk je dat sponsors, die het financieel vaak al moeilijk hebben, opnieuw investeren in een club die twee jaar lang feitelijk nergens voor speelde? Dat supporters massaal seizoenkaarten blijven kopen? Nóg een seizoen zonder eindstanden in Ere- en Eerste divisie en het voetbal is failliet."

De mening van De Jong is dan ook duidelijk. "De competities móeten straks een eindstand kennen, ook wanneer een competitie niet is uitgespeeld. Dan geef je sponsors en supporters in elk geval het gevoel dat ze niet voor niets zoveel geld in hun club staken. Je kunt niet wéér zeggen: 'Dank voor jullie support, maar ook nu is het allemaal voor niets geweest'. Dat moeten we, voordat de eerste competitiewedstrijden worden gespeeld, echt met elkaar hebben geregeld. Dan voorkom je gedonder achteraf."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020

  3. zondag 27 september 2020