Gisteren gemist: Joosten naar Groningen, kwartfinales EL bekend

Gisteren gemist: Joosten naar Groningen, kwartfinales EL bekend

7 augustus 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 6 augustus.AZ wacht op de UEFA: "Het is van alle kanten nog stil"
AZ liet het er niet bij zitten en ging bij de UEFA in beroep tegen het besluit om Ajax het Champions League-ticket te geven. Dat gebeurde omdat de Amsterdammers op doelsaldo bovenaan stonden in het afgebroken Eredivisie-seizoen. AZ meent mede door de twee zeges op Ajax recht te hebben  op het ticket en ging in beroep, maar dat heeft nog niets opgeleverd.

Utrecht-aanvaller Joosten maakt transfer naar Groningen
Zoals verwacht maakt Patrick Joosten de overstap naar FC Groningen. De aanvaller werd vorig seizoen al verhuurd aan Sparta Rotterdam en verlaat FC Utrecht nu definitief. De 24-jarige aanvaller tekent bij zijn nieuwe club voor drie seizoenen. Eerder speelde Joosten ook voor VVV-Venlo.

"Burgemeesters kunnen fans bij wedstrijden verbieden"
Mark Rutte is donderdag bij de persconferentie over het coronavirus ook ingegaan op de situatie in de voetbalwereld. De premier baalde van de zingende Feyenoord-fans bij een openbare training en stelt dat het een mogelijkheid is dat er mogelijk zonder publiek gespeeld gaat worden.

Leverkusen wint weer van Rangers, Sevilla verslaat AS Roma
Zoals verwacht is Bayer Leverkusen doorgestoten naar de kwartfinales van de Europa League. De Duitsers verwierven in de eerste achtste finale voor de stop al een goede uitgangspositie door met 1-3 te winnen bij Rangers FC en gaven het niet meer weg. De ploeg van Peter Bosz zegevierde donderdag in eigen huis met 1-0 en gaat dus naar de kwartfinale.

Basel wint bij rentree Van Wolfswinkel, Wolves ook door
Het is een mooie avond geworden voor Ricky van Wolfswinkel. De Nederlandse spits kwam donderdag als invaller binnen de lijnen bij het Europa League-duel tussen FC Basel en Eintracht Frankfurt en maakte zijn rentree in een Europese competitie. De Zwitsers wonnen met 1-0 en staan in de kwartfinales.

  

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020