Tegenzin bij Derksen: "Het is niet zo dat ik me er op verheug"

Tegenzin bij Derksen: "Het is niet zo dat ik me er op verheug"

6 augustus 2020 – De kogel ging deze week door de kerk: Veronica Inside gaat door en doet dat op de gebruikelijke wijze. Dat was slecht nieuws voor Johan Derksen, die door het conflict met Wilfred Genee liever was gestopt. John de Mol wilde echter van geen wijken weten en heeft besloten dat het programma door zal gaan. Derksen zal op 11 september 'met frisse tegenzin' aan tafel komen.Door het veelbesproken conflict met Genee heeft het programma een enorme deuk opgelopen. "Wilfred heeft het format van een authentiek programma opgeblazen door plotseling heel hypocriet de politiek correcte verslaggever te gaan spelen. Kijk, het programma gaat weer lopen als een trein, want als wij weer bij elkaar zitten is de chemie er. Maar of het weer écht zo wordt als het was, weet ik niet. Ik hoop het. We moeten nog twee jaar. John de Mol accepteert geen contractbreuk. Ik kan geen kant op. De kijker moet in elk geval niet de dupe worden. Ik ga nog steeds alles zeggen wat ik vind. Ik moet helemaal uit Drenthe naar Hilversum rijden. Dan ga ik niet met de handrem er op praten."

Over vijf weken melden de mannen zich voor de eerste uitzending van het nieuwe seizoen. Eerder zien de mannen elkaar niet. "Ik heb nu genoeg gesprekken gevoerd", zegt Derksen tegen RTV Rijnmond. "De directie is bij mij thuis geweest in Grolloo. Wilfred is bij mij thuis geweest. We hebben in Zwolle vergaderd. We zijn op de bruiloft van René in Noordwijk geweest. Ik vind het allemaal prima zo. Ik ga er gewoon zitten en wat de rest vindt: het zal mij worst zijn. Het is niet zo dat ik mij er op verheug. Ik betwijfel of dat gevoel ooit terugkomt. Er is bij mij wel iets geknakt."

Derksen staat de helft van zijn salaris af aan een hondenpersion in Almere en aan dokter Casper van Eijck. "Dan kunnen ze mij karakterloos vinden, maar ik ben in elk geval geen zakkenvuller meer."

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021