Basel wint bij rentree Van Wolfswinkel, Wolves ook door

Basel wint bij rentree Van Wolfswinkel, Wolves ook door

6 augustus 2020 – Het is een mooie avond geworden voor Ricky van Wolfswinkel. De Nederlandse spits kwam donderdag als invaller binnen de lijnen bij het Europa League-duel tussen FC Basel en Eintracht Frankfurt en maakte zijn rentree in een Europese competitie. De Zwitsers wonnen met 1-0 en staan in de kwartfinales.Basel - Frankfurt 1-0
Van spanning was weinig sprake meer in dit tweeluik, aangezien Basel het heenduel in Duitsland al met 0-3 had gewonnen. Ook vanavond werd er een zege geboekt in de return. In een weinig enerverende wedstrijd maakte Fabian Frei kort voor tijd de enige goal. Bij Frankfurt stond Bas Dost in de basis, maar hij kon het verschil niet maken. Bij de thuisploeg kwam Van Wolfswinkel halverwege de tweede helft binnen de lijnen. Hij maakte zijn eerste Europese minuten in bijna een jaar tijd. De spits mag zich met de Zwitsers nu opmaken voor de kwartfinale tegen Shakhtar Donetsk.

Wolverhampton - Olympiakos 1-0
Een jaar geleden begon Wolverhampton Wanderers in de tweede voorronde van de Europa League en het sprookje van de club is nog altijd niet voorbij. Wolves is de eerste club sinds 1960 die langer dan een jaar in het toernooi zit en dat record kan verder worden aangescherpt. De Premier League-club won donderdag met 1-0 van Olympiakos en dat was genoeg na de 1-1 in Griekenland. Goudhaantje Raul Jimenez scoorde de enige goal van de wedstrijd in de achtste minuut vanaf de penaltystip. Olympiakos kwam via Mady Camara al snel langszij, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Olympiakos is er na het uitschakelen van Arsenal dus niet weer in geslaagd om in een Engelse ploeg te tackelen. Wolverhampton speelt in de kwartfinale tegen Sevilla.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020