Bale ontbreekt tegen City: "Hij wil liever niet spelen"

Bale ontbreekt tegen City: "Hij wil liever niet spelen"

6 augustus 2020 – Gareth Bale zal zeker geen rol hebben in de return van Real Madrid tegen Manchester City in de Champions League. Woensdag werd al bekend dat de buitenspeler niet in de spelersgroep van de Spaans kampioen zit. Het leek erop dat hij gepasseerd werd door Zinedine Zidane, maar dat is niet het geval. Hij wil zelf niet spelen.Dat heeft Zidane donderdag laten weten op een persconferentie. "Het enige wat ik kan zeggen is dat hij liever niet tegen Manchester City wilde spelen. De rest van het gesprek blijft tussen ons", sprak Zidane donderdag. "We willen ons concentreren op de wedstrijd van morgen. Ik respecteer hem en al zijn ploeggenoten."

Al langere tijd is bekend dat het niet goed gaat met Bale in Madrid. Tijdens het vieren van de landstitel viel de Welshman vooral op omdat hij zichzelf buiten de groep plaatste. Anderhalve week geleden ontbrak Bale tijdens de seizoensafsluiter tegen Leganés in de wedstrijdselectie. Naar verluidt op eigen verzoek. De kans dat Zidane gebruik van hem zou maken was al niet groot. Bale speelde na de coronastop nog maar twee keer.

Tegen Manchester City is Bale er opnieuw niet bij. Zidane kan echter alle hulp goed gebruiken, want Real Madrid moet winnen in het Etihad Stadium om door te stoten naar de Final Eight van de Champions League. De heenwedstrijd in Santiago Bernabéu eindigde in een 1-2 zege voor The Citizens. Naast Bale zijn ook James Rodriguez en Mariano Diaz niet meegereisd naar Manchester. Rodriguez zou dicht bij een overgang naar Atlético Madrid zijn, terwijl Diaz het coronavirus heeft opgelopen. Sergio Ramos maakt ook deel uit van de selectie, maar mag vanwege een schorsing niet meedoen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020