Utrecht-aanvaller Joosten maakt transfer naar Groningen

Utrecht-aanvaller Joosten maakt transfer naar Groningen

6 augustus 2020 – Zoals verwacht maakt Patrick Joosten de overstap naar FC Groningen. De aanvaller werd vorig seizoen al verhuurd aan Sparta Rotterdam en verlaat FC Utrecht nu definitief. De 24-jarige aanvaller tekent bij zijn nieuwe club voor drie seizoenen. Eerder speelde Joosten ook voor VVV-Venlo.In totaal speelde hij 49 officiële duels voor Utrecht. Een vaste basiskracht werd hij niet, waardoor hij na huurperiodes bij Sparta en VVV-Venlo nu aan het werk gaat in Groningen. "We hebben Patrick al langer op ons lijstje staan. Tot nu toe lukte het ons niet hem naar Groningen te halen. We zijn dan ook blij dat we daarin nu wel geslaagd zijn. Patrick is een speler die op meerdere posities in een aanvallende rol uit de voeten kan", vertelt Mark-Jan Fledderus over de nieuwe aanwinst.

Hij denkt dat de aanvaller een goede versterking is voor de ploeg van Danny Buijs. "Hij is snel, kan iets creëren en een goal maken. Precies wat we goed kunnen gebruiken als aanvulling op onze bestaande selectie. Daarnaast heeft Patrick al de nodige ervaring in het betaald voetbal en dat is met het oog op de jonge groep die we hebben een fijn aspect. Wij denken bovendien dat Patrick zich nog verder kan ontwikkelen en daaraan gaan we samen werken."

Bij Groningen vertrokken er met Joel Asoro en Daishawn Redan twee voorhoedespelers deze zomer. Joosten kan op alle plekken uit de voeten voorin, maar is normaliter buitenspeler. Omdat Vaclav Cerny, Kristoffer Peterson en Issah Abass ook al vertrokken, zal er op de flanken bij FC Utrecht vermoedelijk nog wel wat bijkomen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020