Gretige Boscagli wil met Baumgartl in centrum spelen bij PSV

Gretige Boscagli wil met Baumgartl in centrum spelen bij PSV

6 augustus 2020 – Als zomeraanwinst kon Olivier Boscagli vorig seizoen niet imponeren bij PSV. De Fransman speelde bij zijn debuut in het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal ongelukkig en slaagde er het hele seizoen niet in om de kritiek te laten verstommen. Komend seizoen moet het gebeuren voor de verdediger.Ondanks dat hij geen vaste waarde werd, kwam hij tot achttien duels voor PSV. Hij ziet het als opmaat naar een beter seizoen. "Ik wil de nieuwe coach overtuigen dat ik er komend seizoen veertig, vijftig wedstrijden voor hem, de ploeg en de hele club kan staan", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

Boscagli, die overkwam van OGC Nice, beseft dat hij weinig indruk maakte. Dat kwam volgens hem ook omdat hij vooral als linksback speelde. "Samenvattend was het een moeilijk seizoen voor de hele club, waarin ik uiteindelijk niet zoveel heb gespeeld. Nooit kwam ik echt tot een hele serie basisplaatsen achter elkaar. Wel was het pas mijn eerste jaar in het buitenland en nu wil ik meer. Bij voorkeur als centrale verdediger, dat is toch de plek waar ik me het meest prettig voel. Ik denk dat ik in balbezit iets kan creëren, het team opties kan geven en met een lange bal het spel snel kan verplaatsen. Ook onder druk, ja."

Het liefst speelt Boscagli samen met Timo Baumgartl met wie hij een goede band heeft. "We kunnen bij elkaar terecht als het nodige is en het zou mooi zijn als we eens het defensieve centrum van PSV kunnen vormen. Als je elkaar goed aanvoelt, is dat absoluut een plus. Met Timo kan ik over het voetbal, maar ook de dingen buiten het voetbal praten."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020