Manchester City raakt talentvolle Garcia (19) vrijwel zeker kwijt

Manchester City raakt talentvolle Garcia (19) vrijwel zeker kwijt

6 augustus 2020 – Manchester City raakt het grote talent Eric Garcia (19) zeer vermoedelijk kwijt. De intelligente centrale verdediger wil zijn tot in 2021 lopende contract niet verlengen, waardoor een zomers vertrek lonkt. Naar verluidt zou de geboren Catalaan het liefst terugkeren bij FC Barcelona.Pep Guardiola heeft bevestigd dat Garcia niet wil bijtekenen bij City, alle nieuwe aanbiedingen ten spijt. Garcia stapte enkele jaren geleden over vanuit de jeugdopleding van FC Barcelona naar Manchester City, bij een gebrek aan perspectief in Catalonië. De aanwezigheid van Gerard Piqué was voor hem reden om te verkassen, maar inmiddels zou hij graag terugkeren naar Barça.

Afgelopen seizoen maakte Garcia een uitstekende indruk bij Manchester City, voor wie hij inmiddels 22 officiële wedstrijden speelde. Vooral zijn spelinzicht viel op bij The Citizens en daarvoor kreeg hij geregeld complimenten van Guardiola. Toch krijgt de Catalaan hem vermoedelijk niet zo ver dat zijn pupil bijtekent.

"Wij wilden graag zijn contract verlengen omdat die over één seizoen, maar hij niet", liet Guardiola doorschemeren over Garcia in aanloop naar het Champions League-treffen met Real Madrid. "We hebben het idee dat hij met zijn gedachte bij een andere club is." De komst van Nathan Aké heeft naast de aanwezigheid van al Aymeric Laporte, John Stones, Nicolás Otamendi ongetwijfeld niet geholpen. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020