Premier League kiest niet voor vijf, maar drie wissels

6 augustus 2020, 15:24

De Premier League gaat vanaf komend seizoen níet verder met de vijf wissels. De clubs hebben tegen de invoering van die regel voor het seizoen 2020/21 gestemd, waardoor in Engeland vanaf het nieuwe seizoen de oude regels weer worden gehanteerd.

Dat is best opmerkelijk, omdat veel andere landen – waaronder Nederland – de aanbeveling van de IFAB (International Football Association Board) wel overnemen. Ook in de afgelopen maanden na de coronastop kon men in de Premier League vijf keer wisselen, vanwege het volle programma in korte tijd. Ook op het EK 2021 kunnen de ploegen vijf keer een nieuwe speler inbrengen, verdeeld over drie wisselmomenten.

In de Premier League kan dat komend seizoen dus niet, ondanks dat de speelkalender in een kortere tijd dan gebruikelijk afgewerkt moet worden. Welke clubs voor- en tegen hebben gestemd, is niet bekend. Een van de nadelen die kan worden genoemd, is dat er – ondanks dat er slechts drie wisselmomenten zijn – minder tempo in de wedstrijd komt. Voor kleinere clubs kan het juist nadelig zijn dat een normaliter sterkere tegenstander vaker kan wisselen en zo een wedstrijd met meer wissels kan kantelen. Eerder koos ook de Jupiler Pro League (België) voor 'slechts' drie wissels.

Lees ook: KNVB staat in Eredivisie en Eerste Divisie vijf wissels toe

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen