Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Officieel: FC Groningen laat Zeefuik alsnog naar Hertha BSC gaan

Officieel: FC Groningen laat Zeefuik alsnog naar Hertha BSC gaan

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

6 augustus 2020 – FC Groningen heeft Deyovaisio Zeefuik (22) donderdag alsnog definitief naar Hertha BSC laten gaan. De club heeft een akkoord bereikt met de club uit Berlijn, waar de rechtsachter een meerjarig contract ondertekent. Zodoende krijgt zijn transfersoap eindelijk een einde en kan Ajax een flink bedrag bijschrijven. Met Damil Dankerlui was zijn opvolger al gepresenteerd.

Dat heeft FC Groningen laten weten op het clubkanaal. "We hadden Deyo het liefst behouden voor FC Groningen, maar hij had de wens en ambitie een volgende stap in zijn carrière te zetten, waardoor het niet lukte zijn nog één jaar doorlopende contract te verlengen", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. Zeefuik liet weten dat als FC Groningen niet mee zou werken, hij een transfervrij vertrek in 2021 zeer serieus zou overwegen.

"Deyo heeft het afgelopen seizoen ook laten zien toe te zijn aan een nieuwe stap. We zijn er trots op dat we opnieuw een speler rechtstreeks kunnen afleveren aan een grote Europese competitie als de Bundesliga en een grote club als Hertha BSC. Wij gunnen Deyo deze stap van harte en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière", aldus Fledderus, die eerder een overgang nog tegenhield, omdat Southampton meer wilde betalen. Daar wilde de back zelf echter niet heen, waardoor er een relletje was. Dat is inmiddels definitief uit de wereld.

Lees ook: Ajax vangt bijna twee miljoen voor transfer Zeefuik naar Hertha

Hoeveel er exact wordt betaald aan FC Groningen, is onbekend. Vermoedelijk komt het neer op z'n vier miljoen euro, waarvan de helft boven de 300.000 euro voor Ajax is. De Amsterdammers bedongen bij de transfer van Kaj Sierhuis deze clausule en liet in ruil daarvoor een goedkope terugkoopoptie varen. Daarom zullen de Amsterdammers blij zijn met deze deal, waarin FC Groningen naar verluidt een doorverkooppercentage heeft bedongen.

In totaal speelde Zeefuk 72 wedstrijden voor FC Groningen, waar hij op 2 februari 2018 debuteerde. In de zomer die daarop volgde werd hij definitief overgenomen voor Ajax, namens wie hij zes duels in de hoofdmacht speelde.

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd