Transfer Heerenveen-captain Faik in 'afrondende fase'

Transfer Heerenveen-captain Faik in 'afrondende fase'

6 augustus 2020 – Slecht nieuws voor sc Heerenveen: aanvoerder Hicham Faik (28) staat voor een buitenlandse transfer. De middenvelder ontbrak in de vriendschappelijke wedstrijd tegen NAC Breda onverwacht en is op weg naar een buitenlandse club. Technisch manager Gerry Hamstra liet weten dat zijn overgang 'in de afrondende fase' zit en dus zal er spoedig witte rook komen.Dat vertelde hij tijdens de persconferentie, waar nieuweling Joaquin Fernandez juist werd gepresenteerd. Omrop Fryslân wist na de afwezigheid van Faik tegen NAC Breda te melden dat hij afwezig was vanwege een uitgaande transfer en die informatie blijkt te kloppen. Faik, die pas bezig was aan zijn eerste seizoen in het Abe Lenstra Stadion, staat voor een overgang naar het buitenland. 

Lees ookHeerenveen haalt Fernandez als opvolger van Botman

Daar speelde hij eerder voor Zulte-Waregem, daarvoor kwam hij in Nederland uit voor Excelsior, Roda JC en Almere City. Afgelopen seizoen was hij een vaste waarde voor sc Heerenveen en kreeg hij de aanvoerdersband na het vertrek van captain Ben Rienstra. Vermoedelijk zal trainer Johnny Jansen dus opnieuw een nieuwe aanvoerder moeten aanwijzen, omdat de overgang van Faik naar de nog onbekende club bijna rond is. Volgens Voetbal International gaat het om Al-Faisaly uit Saoedi-Arabië.

Dat zou de tiende vertrekker zijn voor sc Heerenveen deze zomer, na onder andere Warner Hahn, Daniel Høegh, Ricardo van Rhijn en Jens Odgaard. Tot dusver kwamen daarvoor Erwin Mulder, Joaquín Fernández en Sieben Dewaele (gehuurd) voor terug. Daar komt vermoedelijk nog minimaal een keeper, centrale verdediger, aanvallende middenvelder en een spits bij, zo liet Hamstra weten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 2 oktober 2020

  2. donderdag 1 oktober 2020