Overname AS Roma goed nieuws voor iconen Totti en De Rossi

Overname AS Roma goed nieuws voor iconen Totti en De Rossi

6 augustus 2020 – AS Roma krijgt een nieuwe eigenaar. De Amerikaan Dan Friedkin heeft bijna zeshonderd miljoen euro neergelegd om de club over te nemen van James Pallotta. Dat hij vertrekt is voor de achterban goed nieuws, aangezien hij al jarenlang in onmin leefde met enkele clubiconen. Onder andere Francesco Totti lag vol in de clinch met hem.De overname stond al langer op de rol, maar door de coronacrisis werd het telkens uitgesteld. Hoewel de deal inmiddels is rondgemaakt, betaalt Friedkin bijna driehonderd miljoen euro dan Pallotta in eerste instantie voor AS Roma wilde hebben (+- 875 miljoen). Pallotta stond sinds 2011 aan het roer, maar maakte nooit grote indruk met de Romeinen.

Lees ook: Overname AS Roma door coronacrisis voorlopig van de baan

Behalve de uitschakeling van FC Barcelona in de kwartfinale van de Champions League twee jaar geleden, ging het sportief namelijk niet geweldig met de Romeinen, die geen enkele hoofdprijs pakten. Door het verkopen van de beste spelers om de clubkas op orde te brengen, maakte hij bij de achterban van AS Roma bovendien maar weinig vrienden.

Helemaal niet toen ook Totti net als Daniele De Rossi in onmin kwam te leven met Pallotta. Hij nam afscheid van de legende, terwijl hij zelf nog juist een jaar door had willen spelen. Voor De Rossi gold hetzelfe. Totti sprak zich recent in duidelijke woorden uit tegen Pallotta en zou niet meer bij de club komen, zolang hij daar zat. Daarom is deze overname voor hem zeker goed nieuws.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 februari 2021

  2. donderdag 25 februari 2021