Heerenveen haalt Fernandez als opvolger van Botman

Heerenveen haalt Fernandez als opvolger van Botman

6 augustus 2020 – Joaquin Fernandez (21) is donderdagochtend officieel gepresenteerd als aanwinst van sc Heerenveen. De centrale verdediger komt over van Atletico River Plate uit Montevideo en tekent een contract voor drie seizoenen in het Abe Lenstra Stadion. Hij sluit per direct aan bij de training van de selectie van Johnny Jansen.Dat heeft sc Heerenveen laten weten op de clubsite. "Iedereen weet dat we op zoek waren naar een linker centrale verdediger", doelt technisch manager Gerry Hamstra over de opvolger van de inmiddels naar OSC Lille vertrokken Sven Botman. "Via ons netwerk zijn we bij Joaquin terechtgekomen. Hij is een sterke en voetballende verdediger die over de juiste agressie beschikt. We zijn blij dat hij ervoor gekozen heeft om bij ons zijn Europese avontuur aan te gaan."

Fernández komt over van River Plate uit Montevideo, niet te verwarren met de gelijknamige club uit Argentinië. Hij wordt bij de Friezen de derde zomeraanwinst. Heerenveen versterkte zich eerder met Sieben Dewaele (gehuurd van RSC Anderlecht) en Erwin Mulder (Swansea City). Ondanks de versterkingen zijn de Friezen ongetwijfeld nog niet uitgewinkeld, aangezien er deze zomer opnieuw veel vaste krachten vertrokken.

Hoewel Fernandez een Uruguayaan is, hoeft sc Heerenveen hem geen buiten de EU-salaris te geven, omdat hij ook over een Italiaans paspoort beschikt. Aangezien de Friezen flink op de uitgaven moeten letten, was de deal zonder het Italiaanse paspoort van Fernandez vermoedelijk niet rondgekomen. In totaal speelde de achterhoedespeler drie jeugdinterlands namens zijn land. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021