FC Groningen
0 – 1
Vitesse
Feyenoord
1 – 0
SC Heerenveen
PEC Zwolle
1 – 1
Sparta

Verrassend: Van der Wiel krijgt kans bij RKC Waalwijk

Verrassend: Van der Wiel krijgt kans bij RKC Waalwijk

6 augustus 2020 – Verrassend nieuws uit Waalwijk: Gregory van der Wiel (32) is donderdag aangesloten op de training van RKC. De voormalig international van het Nederlands elftal krijgt de kans om zijn profloopbaan nieuw leven in te blazen en een contract te verdienen bij de Eredivisie-club. "De motivatie om het maximale eruit te halen is groot, ik heb er zin in", reageert de rechtsback.

Dat laat RKC Waalwijk weten op het clubkanaal. "Het hoofdstuk betaald voetbal heb ik nooit afgesloten. Ik ben nog steeds verliefd op het spelletje en wil graag weer dagelijks op professioneel niveau met de bal bezig zijn en met teamgenoten op het veld staan", aldus Van der Wiel, die zich de komende tijd mag bewijzen op het trainingsveld. In 2019 was hij voor het laatst actief bij een profclub, Toronto FC.

"De prettige gesprekken met Fred Grim en Mo Allach en het goede gevoel bij de club hebben mij doen besluiten bij RKC Waalwijk aan te sluiten. De komende periode zal uitwijzen wat dit mij en RKC Waalwijk gaat brengen. Nu eerst en het belangrijkste voor mij; voetballen." Door het vertrek van Fabian Sporklede is Juriën Gaari voorlopig de enige rechtsachter van RKC Waalwijk, dat daarom wel een concurrent voor hem kan gebruiken. De 26-jarige verdediger is wel juist een van de belangrijke krachten in het elftal van Grim, waardoor Van der Wiel zijn borst kan natmaken.

Van der Wiel kende zijn laatste avontuur in de MLS bij Toronto. Namens de Canadezen kwam hij tot 27 duels, waaronder in de Champions League in Noord- en Midden-Amerika. Daarin verloor Toronto de finale van Chivas Guadalajara. In het verleden was hij actief voor onder anderen Ajax, Paris Saint-Germain en Fenerbahçe, waardoor de stap naar RKC Waalwijk verrassend mag heten. Toch liet hij eerder ook al doorschemeren nog graag verder te willen als voetballer.

gerelateerd