Slot maakt zich na derde nederlaag nog geen grote zorgen bij AZ

Slot maakt zich na derde nederlaag nog geen grote zorgen bij AZ

6 augustus 2020 – AZ-trainer Arne Slot maakt zich nog geen zorgen over zijn elftal. Ondanks de derde nederlaag op rij in de voorbereiding zonder een doelpunt, ziet de oefenmeester goede dingen. "En een voorbereiding bouw je meestal op van achter naar voor", verklaarde de oefenmeester de doelpuntendroogte deels.Dat deed hij op het clubkanaal van AZ, waarop hij aangaf meer tevreden te zijn tegen PEC dan met de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht (ook 1-0 verlies). "Verliezen is nooit prettig", erkende Slot. "Maar de eerste helft heb ik goede dingen gezien tot aan de zestienmeter. Helaas is het ons vervolgens niet gelukt om vanaf daar ook kansen vrij te spelen." De afwezigheid van Myron Boadu en Calvin Stengs is daar een van de oorzaken voor, zo erkende Slot, die zich nog geen zorgen maakt.

"Elke verloren oefenwedstrijd (ook van Racing Genk werd met 1-0 verloren, red.) heeft zijn eigen verhaal. Maar het maken van doelpunten is wel een aandachtspunt. De laatste weken lag de nadruk op het drukzetten, met een hoge intensiteit. Als we fitter worden, heb je meer over voor de eindfase en daar moet ook meer aandacht voor komen", aldus Slot.

"Je ziet natuurlijk liever dat je ploeg drie, vier of vijf uitgespeelde kansen creëert en nog wat goals maakt. Daar komt het publiek ook voor en dat is ook waar het om draait. Maar we kruipen steeds dichter naar het niveau hiervoor", maakte de coach zich dus nog geen zorgen. "En als de spelers terugkomen van blessures, keren voorin de automatismen ook meer terug."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021