Fraser is tevreden bij Sparta en verlengt contract tot en met 2022

Fraser is tevreden bij Sparta en verlengt contract tot en met 2022

6 augustus 2020 – Henk Fraser (54) heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam donderdag met één jaar verlengd. De oefenmeester heeft het erg goed naar zijn zin op Het Kasteel en wil dat graag uitspreken met een nieuwe verbintenis. De coach is ambitieus en wil dat vooral blijven, waardoor hij tot en met 2022 vastligt. Ook de clubleiding is blij met het vroegtijdige signaal dat hiermee gegeven wordt. Dat maakt Sparta Rotterdam bekend. "Ik heb het enorm naar mijn zin op Het Kasteel en het tekent de huidige samenwerking dat we al in zo'n vroeg stadium afspraken met elkaar maken over een contractverlenging voor nóg een extra seizoen", laat Fraser weten. In 2018 kwam de coach over van Vitesse, nadat hij eerder bij ADO Den Haag gewerkt. Door de onverwachte degradatie van Sparta Rotterdam, begon de coach in de Eerste Divisie, maar inmiddels zijn de Rotterdammers terug op het hoogste niveau.

"Ik heb vertrouwen in deze spelersgroep om Sparta het aankomende seizoen in de Eredivisie te houden. Van daaruit gaan we dan weer verder werken aan de sportieve groei van de club, daar maak ik graag onderdeel van uit", aldus de ambitieuze Fraser, die met de Kasteelclub dus graag een volgende stap wil zetten. Bij FC Emmen (Dick Lukkien), Fortuna Sittard (Kevin Hofland) en RKC Waalwijk (Fred Grim) wordt eveneens gekozen voor continuïteit. 

Succesvolle seizoenen
Fraser, die afgelopen seizoen na een uitstekend begin uiteindelijk op de keurige elfde plaats eindigde. in de Eredivisie met Sparta, heeft volgens technisch directeur Henk van Stee twee 'succesvolle' seizoenen achter de rug. "Met een promotie in het eerste seizoen en een plaats bovenin het rechterrijtje in het niet afgemaakte Eredivisie-jaar", somt hij op.

Volgens Van Stee is het een goed signaal dat Fraser zijn toekomst voor de langere termijn verbindt aan de Rotterdammers. "Voor de continuïteit binnen de club is het goed om nu al duidelijk te maken dat we langer met elkaar doorgaan. Het komende seizoen wordt een mooie uitdaging om met deze staf en selectie onze sportieve doelstelling wederom te gaan bewerkstelligen."

Met onder andere keeper Benjamin van Leer, verdediger Michaël Heylen, spitsen Reda Kharchoch en Lennart Thy toonde Sparta zich op de transfermarkt bovendien al ambitieus, waardoor de eerste twee goede seizoenen mogelijk volgend jaar een vervolg krijgen. 


gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021