Júnior gaat vol voor nieuwe kans bij PSV: "Wil excelleren"

Júnior gaat vol voor nieuwe kans bij PSV: "Wil excelleren"

6 augustus 2020 – Mauro Júnior wil komend seizoen definitief doorbreken bij PSV. De middenvelder keerde deze zomer na een succesvolle verhuurbeurt bij Heracles Almelo terug in Eindhoven en is onder de nieuwe trainer Roger Schmidt klaar voor het grote werk. "Dit is mijn type spel en ik kan hierin excelleren."Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. In het verleden had Júnior al een periode bij PSV als basisspeler van het eerste elftal, maar raakte toch weer uit beeld en kwam terecht bij Jong PSV. "Daarna kwam Heracles en het was een uitstekende beslissing om op die manier de volgende stap te zetten. Vanaf het begin zat ik er voor mijn gevoel lekker in in Almelo", stelt de Braziliaan, die daarom uitkeek naar zijn terugkeer in het Philips Stadion.

"Het is goed dat ik en een aantal andere jonge spelers een tijdje ergens anders is geweest. We hebben nu veel meer Eredivisie-ervaring en dat is ook nodig om bij PSV succesvol te zijn. Ik doe mijn best om een kans af te dwingen, zoals ik dat vroeger ook altijd heb gedaan", aldus de middenvelder, die bij Heracles Almelo met Frank Wormuth ook al met een Duitse trainer te maken.

Onder Schmidt denkt Júnior op meerdere plaatsen inzetbaar te zijn voor PSV, maar hij wil hoe dan ook een basisplaats veroveren in Eindhoven. "Dit is mijn type spel, ik kan hierin excelleren", verwacht Júnior. "Ik leef al in een droom omdat ik bij PSV speel. Nu wil ik mijn droom nog mooier maken dan die al is."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 2 oktober 2020

  2. donderdag 1 oktober 2020